Hrvatska
AUDIO: Nakon poraza od Cedevite Anzulović gleda prema ostanku

AUDIO: Nakon poraza od Cedevite Anzulović gleda prema ostanku

Autor: Paulo Sarić

Zdovc je zadovoljan predstavom svoje momčadi uoči dvoboja protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Cedevita je u jučerašnjem derbiju 12. kola domaćeg prvenstva uvjerljivo svladala trećeplasiranu ekipu lige GKK Šibenik s čak 30 razlike. Premda je i uoči početka susreta zagrebačka momčad bila veliki favorit, gust raspored i neugodan termin utakmice davao je određenu nadu Dalmatincima. Ipak, Vitamini su se od početka postavili autoritativno te su već do poluvremena došli nadomak 20 razlike, da bi zahvaljujući izvrsnoj obrani u trećoj četvrtini ekspresno potvrdili pobjedu.

- Moram reći da sam zadovoljan. Ovim sedam igrača je odgovorilo kako je trebalo, pa smo pojedince uspjeli i odmoriti. Respektirao sam protivnika koji je zbog svega pokazanog u dosadašnjem dijelu sezone to i zaslužio. Rasli smo kroz cijelu utakmicu i to me veseli – kazao je trener hrvatskog prvaka Jurij Zdovc nakon jučerašnjeg susreta.

Za razliku od Cedevite koja je u utakmicu ušla manje od 24 sata nakon europskog izazova protiv Budućnosti i samo nekoliko dana uoči derbija regionalne lige protiv Crvene zvezde u Beogradu, Šibenčani su imali puno više vremena da se posvete pripremi dvoboja. Nakon prvenstvene pauze u Osijeku su izborili plasman na završnicu Kupa „Krešimir Ćosić“ nakon čega su se počeli spremati za derbi. Ipak, za razliku od posljednjeg kola prošlosezonskog prvenstva kada su Građani u jako čudnom dvoboju slavili protiv zagrebačke momčadi, sinoć su Vitamini odigrali kako mogu i rutinski slavili.

- Potpuno zaslužena pobjeda. Nemam što zamjeriti svojim momcima koji su bili pod dojmom Cedevitine agresivnosti i dobre igre. Čestitao bih suparniku na dobroj predstavi i nadam se da ćemo izgledati bolje kada idući put dođemo u Zagreb – rekao je Vladimir Anzulović nakon utakmice.

Njegova je momčad izvrsno ušla u sezonu te je, upravo uz svog jučerašnjeg protivnika, dugo vremena bila jedina neporažena ekipa. No, onda je došao poraz u Zadru, a potom i u Zagrebu. Svemu tome unatoč, Šibenčani se i dalje nalaze na vrlo dobroj trećoj poziciji čime se čvrsto drže pri vrhu tablice. Ipak, ambicije ne mijenjaju.

- Šibenik je u ligu ušao s ambicijama vezanim za grčevitu borbu za ostanak, i na tome ostajemo – zaključio je trener dalmatinskog sastava koji će priliku za novu pobjedu imati idući vikend na Baldekinu protiv KK Zagreb, dok Cedevita nakon sutrašnjeg treninga u popodnevnim satima kreće za Beograd gdje će odigrati možda i najbitniju utakmicu u ligaškom dijelu jadranske sezone.