Europa i Svijet
Hrvatska
Nurkić obožava Zadar: Svi u Jazine!

Nurkić obožava Zadar: Svi u Jazine!

Autor: Branko Tabak

Večeras se u Jazinama igra utakmica 5. kola HT Premijer lige između KK Jazine Arbanasi i KK Zadar.

Večeras se u Jazinama igra utakmica 5. kola HT Premijer lige između KK Jazine Arbanasi i KK Zadar. Očekuje se da će gradski derbi ponovno napuniti tribine drevne zadarske dvorane pod čijim su svodovima odigrane brojne legendarne utakmice.


Čast da zaigra u Jazinama u dresu Zadra imao je i Jusuf Nurkić, zvijezda NBA momčadi Portland Blazersa. Bilo je to u vrijeme kada je u elitnom razredu hrvatske košarke bila momčad Sonik Puntamike. I bila je to jedna od prvih utakmica u kojoj je dobio puno povjerenje struke i navijača.


Nurkić je u Zadar stigao iz Cedevite početkom 2013. godine kao igrač na posudbi. U trenutku se rodila ljubav između njega, grada i navijača.

Nebrojeno puta dao je podršku klubu, a kada je sljedeće sezone osvojio naslov prvaka Hrvatske s Cedevitom na parketu je slavio sa zastavom Bosne i Hercegovine i šalom Tornada.

Noćas je taj "taj mali" u pobjedi Portlanda protiv Oklahome 103-99 zabio 25 poena uz 8 skokova, 3 asistencije i 3 ukradene lopte.

A dva dana ranije na svom je službenom Facebook profilu objavio svoju fotografiju uz poruku: Svi u Jazine!


Ovaj momak definitivno voli Zadar. i Zadar njega! Ne samo zato jer je obećao da će se vratiti u Donatov grad osvojiti sa Zadrom naslov prvaka!