Hrvatska
Ovakav se pristup ne smije ponoviti

Ovakav se pristup ne smije ponoviti

Autor: Paulo Sarić

Gosti su prikazanom partijom „kupili“ zadarsku publiku koja ih je s parketa ispratila dugim pljeskom. Neki kažu da još uvijek traje…

Brojni su očekivali rutinsko odrađivanje posla u posljednjoj domaćoj provjeri pred Kup „Krešimir Ćosić“. Oni mudriji su upozoravali da je Zabok opasna i dobro vođena ekipa, no tome unatoč malo bi njih prije početka utakmice bilo hrabri kazati da će u završnici odlučivati jedna lopta. Sinoć je onda otišla na stranu Zadra.

- Ponosan sam na svoju ekipu. Kapa dolje. Najdraže mi je što nismo odustali u trenucima kada smo bili u krizi. Kao što sam rekao u najavi utakmice Zadar je trenutno u najboljoj formi od svih hrvatskih momčadi. Možda su oni u mislima već bili u Beogradu na utakmici sa Zvezdom, a ja još jednom čestitam svojim momcima na pravom pristupu i borbi do samoga kraja – izjavio je nakon trilera trener gostujuće momčadi Ivan Perinčić.

Strateg Zabočana na koncu je utakmice krenuo na sve ili ništa. Njegovi su momci napravili namjeran prekršaj kako bi imali posljednji napad u kojem su tricom mogli doći do pobjede.

- Nismo željeli produžetak. Htjeli smo šut za tri poena, no i domaći je trener odlučio faulirati pa smo dobili penal završnicu. Presudila je veća koncentracija zadarske momčadi koja je zasluženo pobijedila. Mi smo na kraju imali šut za produžetak, no on je nažalost iscurio. Bez obzira na to, ja sam zadovoljan – kazao je Perinčić.

Njegova je momčad s parketa ispraćena velikim pljeskom koji je započinjao dvaput i trajao sve dok i posljednji igrač Zaboka nije napustio parket. A to se poteglo pošto su se mnogi od njih na kraju pozdravljali s publikom.

- Pošto sam i sam iz Zadra dobro znam da domaća publika razumije košarku. Stoga mi je posebno drago što su prepoznali naš entuzijazam, rad i trud – rekao je za kraj trener koji za dva dana slavi 41. rođendan.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Za razliku od njega domaći je strateg bio nezadovoljan izdanjem svoje momčadi. S obzirom na prikazano – sasvim razumljivo. Zadrani glavom definitivno nisu bili u utakmici, a je li tu ulogu imalo jugo koji je puhalo nekoliko dana, nadolazeći kup ili dobro staro podcjenjivanje protivnika, saznat ćemo uskoro.

- Zabok je ozbiljna momčad, ali mi smo večeras bili neozbiljni. Pristup i koncentracija u obrani bili su ispod svake razine, stoga smo imali i poduži razgovor u svlačionici – otkrio je Aramis Naglić i nastavio – nekim sam igračima dao previše minuta s obzirom na ono što su pružali na parketu. Mi smo radna momčad i ne smijemo utakmicama pristupati s ovakvim stavom.

Gosti su pogodili 11 trica i imali čak 12 skokova više od dalmatinskog abaligaša što je svakako neuobičajen prizor.

- Zabok je zaslužio dobiti. Igrali su hrabro i bez respekta, a mi smo čekali da nam pobjeda dođe u ruke. Ovo nam je veliko upozorenje te ćemo se morati vratiti u vrijeme od prije par mjeseci i ponovno raditi na filozofiji koja nas je vodila u proteklom razdoblju. Sama činjenica da je Zabok imao 12 skokova više od abaligaške momčadi i to od momčadi koja je pri vrhu regionalne lige u toj statističkoj kategoriji dovoljno govori o našoj predstavi. Možda smo malo bili i žrtve uigravanja Graya te je dio njegovih minuta trebao dobiti Brzoja koji je jedan od naših boljih obrambenih igrača – zaključio je Riječanin na zadarskoj klupi.

Uistinu, Gray se sinoć švercao u obrani, a je li to njegova igračka karakteristika ili posljedica pristupa čitave momčadi doznat ćemo uskoro. Već idući tjedan.