Hrvatska
Posao muči Vlaića, ozljeda Božića

Posao muči Vlaića, ozljeda Božića

Autor: Paulo Sarić

Mogu li 'Žuti lavovi' nadvladati probleme koji su ih zadesili u zadnje vrijeme i pobjedom pred domaćim navijačima produžiti sezonu?

Već tri dana nakon prvih četvrtfinalnih dvoboja doigravanja prvenstva Hrvatske u košarci na rasporedu su uzvrati. Kao i preostala tri domaćina i KK Zadar u srijedu je došao do uvjerljive pobjede pred svojim navijačima te u Zabok putuje s ciljem da već sutra riješi pitanje prolaska u drugi krug. Iako ga mnogi vide kao favorita, ništa još nije riješeno, a toga je svjestan i trener dalmatinskog sastava Aramis Naglić.

- Bit će to potpuno nova utakmica. Zabok igra rasterećeno te se želi na najbolji mogući način oprostiti od sezone. Analizirali smo prošlu utakmicu i pripremili se kao da je nije ni bilo. Uložit ćemo maksimalan napor kako bismo već tamo riješili pitanje prolaska u drugi krug – kratko je najavio subotnji dvoboj visoki Riječanin.

Zadrani većinu prve utakmice nisu mogli računati na mladog Luku Božića koji je zbog ozljede zgloba prosjedio završne 34 minute, a njegovo potencijalno neigranje u sutrašnjem uzvratu diže šanse Zaboku da dođe do iznenađenja pred svojim navijačima i izjednači seriju.

- U subotu je nova utakmica. Probat ćemo promijeniti neke stvari koje nisu štimale u srijedu, ali Zadar je favorit u ovoj seriji. Na nama je da se „potučemo“ i probamo odigrati najbolje što možemo, no razlika između momčadi je puno veća nego je bila kada smo zadnji put igrali– rekao je u najavi sutrašnjeg ogleda trener 'Žutih lavova' Ivan Perinčić.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Razlog takvoj izjavi je nedavno zaposlenje Antonia Vlaića, stožernog visokog igrača Zaboka koji odnedavno radi u 'Zagrebparkingu' te svakodnevno putuje iz glavnog grada na treninge svoje momčadi.

- Vlaić jedan tjedan radi ujutro, drugi popodne, znači jedan ga tjedan imamo samo na jutarnjim treninzima pa ne možemo igrati pet na pet. A kada dođe umoran poslije posla teško je [trenirati]. Ja ga razumijem i hvala mu što nije skroz otišao iz košarke i što nam je pristao pomoći jer nismo imali mogućnost dovođenja novih igrača. Ovim mu se putem zahvaljujem što je ostao uz ekipu i što daje svoj maksimum – dodao je Perinčić, otkrivši s kakvim se problemima susreću hrvatski premijerligaši. Čak i oni komparativno uređeniji od većine konkurencije, poput Zaboka.

No, to je tema za puno dublju raspravu.

- Tužno je u kojem nam pravcu sport ide. Generalno. Mislim da će se takve stvari sve više i više događati. Ako nešto ne promijenimo, otići ćemo u poluprofesionalizam  – zaključio je visoki Zadranin na zabočkoj klupi.

Utakmica se igra u subotu u Zaboku, s početkom u 17:05 sati uz izravan prijenos na HTV-u.