Hrvatska
Povratak! Jazine kao dodatni motiv i dodatno iskustvo pred rasplet sezone

Povratak! Jazine kao dodatni motiv i dodatno iskustvo pred rasplet sezone

Autor: Paulo Sarić

Upitan je nastup Luke Božića.

U sezoni u kojoj se znalo događati da u manje od 24 sata odigraju dvije utakmice u šestotinjak kilometara udaljenim gradovima pauza od devet dana luksuz je koji treba posebno vrednovati. Prilika za vidanje starih rana i hvatanje forme pred rasplet situacije kako na Jadranu tako u HT Premijer ligi. Karte su već odavno promiješane i sada je na Zadranima da ih odigraju kako znaju i umiju. No, prije završnih obračuna koji će usmjeriti put u kojem će dalmatinski sastav krenuti u bliskoj budućnosti ostao je još jedan izazov. Škrljevo. I dok susret s devetoplasiranom momčadi hrvatskog prvenstva u uobičajenim okolnostima i ne bi privukao veliku pozornost u Donatovom gradu, činjenica da se utakmica igra u Jazinama stavila je subotnji dvoboj u žižu sportske javnosti.

Povratak. Seniori KK Zadar nakon više od deset godina u natjecateljskoj će utakmici ugostiti protivnike u 'Hramu košarke' gdje su ispisali jedne od najljepših stranica svoje povijesti. Prilika za stvaranje dodatnih poveznica s navijačima i motiv više pred današnji ogled.

- Nadam se da ćemo iskoristiti energiju Jazina da igramo bolje. Treba nam dodatni motiv i dodatno iskustvo, prvenstveno da se momčad malo rastereti pred važne utakmice koje slijede nakon dvoboja sa Škrljevom – izjavio je trener domaćeg sastava Ante Nazor i osvrnuo se na svog večerašnjeg protivnika - rekao bih da je Škrljevo ozbiljna i dobro vođena ekipa koja je trenutno u formi koju je tempirala za osvajanje Alpe-Adria kupa. I u hrvatskom kupu su pružili odlične partije. Gledali smo četvrtfinalni susret s Cibonom gdje su do zadnje minute ravnopravno stajali na terenu. U domaćem su prvenstvu malo 'štekali', no kako je liga odmicala tako je njihova forma bila sve bolja i bolja. Imaju široku rotaciju i veliku energiju te su jako dobro vođeni tako da nam je ovo idealan test pred početak okršaja s MZT-om vezanih za ostanak. Nadam se da ćemo krenuti igrati u 'armu' koji sugerira da ćemo ispuniti ciljeve.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Deveta pozicija na ljestvici HT Premijer lige ne daje vjernu sliku kvalitete Škrljeva. Osim finala Alpe-Adria kupa dokaz tome je i prvi međusobni susret koji su Zadrani uspjeli prelomiti tek u posljednjih nekoliko minuta. U međuvremenu je na Kvarner 'sletio' i mladi Karlo Uljarević kojemu nije dugo trebalo uzme konce momčadi u svoje ruke. No, fokusirati se na samo jednog igrača bila bi – pogreška.

- Treba pripaziti na sve. Vi ste spomenuli neke igrače, a ja na to mogu nadodati Barnjaka i veterana Štembergera na poziciji 'dva' ili igrače koji su skakački dominantni pod košem. Pojedinac nam ne može biti 'target', već trebamo gledati da kolektivnim oružjem i u obrani i u napadu zaustavimo protivnika kojeg izuzetno respektiram – smatra 40-godišnji strateg.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Manje poteškoće domaćinima stvaraju problemi s Lukom Božićem koji je posljednjih nekoliko dana bio pod temperaturom te je njegov nastup i dalje upitan.

- Vidjet ćemo. Stanje s temperaturom se mijenja iz dana u dan. Ako budemo sumnjali da mogu nastati neke komplikacije nećemo riskirati. U ovom mi je trenutku teško govoriti o tome – zaključio je Nazor.

Dodajmo ovome da će prije početka utakmice biti organizirana mala svečanost u čast Selinovim kadetima koji su prošli vikend u Skopju osvojili snažni međunarodni turnir svladavši u finalu vršnjake iz Barcelone, a u dvorani se očekuju i rukometni reprezentativci Hrvatske koji sutra na Višnjiku dočekuju Srbiju.

Utakmica se igra u Jazinama s početkom u 19 sati.

Rezultati by SofaScore