Europa i Svijet
Poznata lokacija odigravanja pretkvalifikacijske utakmice Austrije i Hrvatske za Eurobasket 2025

Poznata lokacija odigravanja pretkvalifikacijske utakmice Austrije i Hrvatske za Eurobasket 2025

Autor: Teo Cilar Photo: FIBA

Naši navijači mogu biti vrlo zadovoljni s lokacijom koju su Austrijanci odabrali za odigravanje utakmice.

Austrijski košarkaški savez nije mogao odabrati bolje mjesto za odigravanje pretkvalifikacijske utakmice za Eurobasket 2025. Austrija i Hrvatska će igrati 10. studenog u lijepoj novoj dvorani Reiffeisen Sportpark u Grazu koja ima oko 3000 sjedećih mjesta. Utakmica počinje u 20:20 sati.

Hrvatska se nalazi na prvoj poziciji grupe E s dvije pobjede iz dvije utakmice, iza nas su Poljska i Švicarska s omjerom 1-1, a Austrija je posljednja s omjerom 0-2. Graz je idealna lokacija za naše navijače jer ovdje živi oko 10 000 Hrvata, a blizu je Zagreba, Međimurja i Zagorja, tek nekih sat i pol vožnje udaljen od svih navedenih lokacija. Inače Graz broji oko 293 000 stanovnika, a i veliko je studentsko središte s više od 60 000 studenata. Graz ima i profesionalnu košarkašku momčad UBSC Reiffeisen Graz koja igra njihovu prvu Bundesligu, a trenutno su uz Oberwart i Gmunden Swanse vodeći na ljestvici s omjerom 3-0. Valja spomenuti kako za UBSC igra i Zadranin Mario Špaleta

Kako izgleda dvorana izvana i iznutra možete vidjeti kroz virtualnu šetnju OVDJE

Austrija je odigrala već jednu kvalifikacijsku utakmicu u ovoj dvorani, bilo je to 2021. godine protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Eurobasket 2022. 

FOTO: FIBA (Reiffeisen Sportpark Graz)