Hrvatska
Puntamičani se pojačali pred dvoboj sa splitskom mladosti

Puntamičani se pojačali pred dvoboj sa splitskom mladosti

Autor: Paulo Sarić

Kraljević od svojih momaka traži kontrolu skoka i maksimalnu koncentraciju svih 40 minuta.

Da Dubrovčani 'ne leže' Zadranima vidjeli smo još u završnici prošle sezone kada je momčad Željka Vreće u izravnom dvoboju za prvu poziciju u A2 ligi jug uvjerljivo svladala Puntamičane, a isto je ponovila i prošle nedjelje kada je na Gospinom polju došla do još jedne lagane pobjede. Zajednički nazivnik u obje utakmice bile su ozljede visokog igrača gostujućeg sastava Josipa Ceranje bez kojeg su igrači Šime Kraljevića deficitarni pod obručima. Rezultat toga je i ogroman nesrazmjer u skokovima koji je i odveo domaćine do trijumfa na otvaranju sezone.

- Nismo uspjeli uspostaviti ravnotežu u skoku i nismo uspjeli zatvoriti njihovu centarsku liniju pa smo morali duplirati pod obručima što su oni iskoristili i kaznili nas povratnim pasovima. Zabili su puno trica, a imali su i 20 skokova više od nas, od čega čak 19 u napadu. Kada to zbrojimo to je četrdesetak poena – osvrnuo se na prošlotjedni susret trener Sonik Puntamike Šime Kraljević.

Veliki problem Puntamici stvara situacija u centarskoj liniji gdje su u odnosu na pripremno razdoblje izgubili dva vrlo bitna igrača.

- U pripremnom dijelu sezone imali smo odličan 'roster', no odlazak Špalete, ozljeda Ceranje i neigranje Jure Perića kojeg nismo uspjeli registrirati na vrijeme rezultirali su time da smo bili deficitarni u skoku – priznao je šibenski stručnjak koji će u nedjelju moći računati barem na jednog od navedenih visokih igrača - dobili smo Perića, čvrstog igrača pod obručima, koji će upisati svoj debi te se nadam da ćemo taj dio igre uspjeti iskontrolirati. Na treninzima smo dosta radili na zatvaranju napadačkog skoka i mislim da će to iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje.

U nedjelju u Jazine dolazi AKK Universitas, mlada splitska momčad koju uglavnom sačinjavaju juniori i kadeti nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe i koja u svojim redovima nema niti jednog igrača starijeg od 20 godina.

- Radi se o razvojnoj momčadi Splita, trkački izuzetno moćnoj ekipi koju krasi velika energija i dobar protok lopte. O kakvoj se momčadi radi dobro pokazuje rezultat iz prvog kola kada su uvjerljivo dobili Kaštelu koja je sve samo ne bezazlena ekipa. Mi smo protiv njih igrali u pripremnom periodu te smo ih s Ceranjom i Špaletom u sastavu jedva dobili dva razlike, dok su Splićani cijelo vrijeme vodili i na kraju uvjerljivo došli do trijumfa. U nedjelju nećemo smjeti popustiti niti u jednom segmentu igre i morat ćemo biti maksimalno koncentrirani kako bismo došli do željenog rezultata – poručio je Kraljević.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 19 sati u dvorani Jazine.