Hrvatska
Regija
Rebec: Pogodio nas je poraz u Kopru, u Laktaše idemo po iskupljenje

Rebec: Pogodio nas je poraz u Kopru, u Laktaše idemo po iskupljenje

Utakmica koja može spasiti sezonu.

Cibona će u 21. kolu ABA lige igrati protiv Igokee u Laktašima.

Igokea je u regionalnoj ligi skupila 7 pobjeda, Cibona je na 6 zajedno s Megom i Krkom, dok je Zadar posljednji s 5 pobjeda. Nakon ovog kola bi situacija po pitanju ostanka mogla biti puno jasnija. Kalkulacija je puno, a jedno je sigurno, tko kod u ovom kolu dođe do pobjede bit će nadomak spašavanja sezone.

Ivan Velić, trener Cibone:

Ekipa Igokee ove sezone igra dosta promjenjivo. Razlog tome je sigurno i mijenjanje igrača. Tražili su se cijelu sezonu. Pokazali su da mogu svakoga pobijediti, ali su isto tako neke utakmice u kojima su bili favoriti izgubili što je posljedica tog promjenjivog rostera kroz sezonu. Dolaskom trenera Bajića ta je ekipa počela sve bolje igrati i to je sigurno jedan od razloga što su rješili svoj ostanak u ABA ligi iako su bili u teškoj situaciji. Jako su iskusni. Igrači poput Greena, Tomasa, Lešića i Gagića imaju ekstremnu kvalitetu. Na njih četvoricu ćemo posebno obratiti pozornost. Mislim da ćemo imati otvorenu utakmicu i da ćemo imati šansu za pobjedu, no vidjeli ste u zadnjoj utakmici s Koprom da se utakmica mora igrati do zadnje sekunde. To je ono što tražim od igrača kroz cijelu sezonu i nadam se da ćemo biti koncentrirani na toj utakmici do posljednje sekunde. Bitna je utakmica, a na ovakvim se utakmicama pokazuje kakva ste momčad. Vjerujem u ovu ekipu i mislim da možemo doći do ostvarenja tog cilja da ostanemo u ABA ligi i iduće sezone.

Matic Rebec, igrač Cibone:

Nakon šokantnog poraza u Kopru, putujemo u Laktaše po ‘iskupljenje’. Pogodio nas je taj poraz u Kopru, no već smo u ponedjeljak morali okrenuti novu stranicu i početi se pripremati za Igokeu. Znamo da će biti teška utakmica, ali spremni smo jer znamo što nam donosi pobjeda. Idemo pokazati da smo tim, da možemo i vrijedimo više.

Utakmica se igra u petak, 06.03. u 20.00. sati. Prijenos utakmice će biti na Areni Sport 1.