Hrvatska
Repeša preuzeo Cedevitu: Liga će biti jača

Repeša preuzeo Cedevitu: Liga će biti jača

Autor: Cedevita Junior/BB.hr Photo: Cedevita Olimpija/Filip Barbalic

Zebić najavljuje par pravih pojačanja

Cedevita Junior ima novog šefa stručnog stožera. Dosadašnjeg trenera Damira Mulaomerovića zamijenio je 31-godišnji Dino Repeša koji na Kajzericu stiže nakon angažmana u gradskom rivalu Ciboni. Dino je već s 20 godina krenuo u trenerske vode, a kao glavni trener karijeru je počeo u Češkoj u sezoni 18./19. Nakon 6 godina u inozemstvu i epizode u Ciboni, Repeša je u Domu košarke Cedevita potpisao ugovor s novim klubom.

„Kroz tri godine suradnje s Damirom Mulaomerovićem napravili smo puno dobrih stvari. Pozicionirali smo klub u samom vrhu Hrvatske lige, najavili smo smjer u kojem želimo ići. Vizija kluba je promocija mladih igrača te njihov individualni razvoj u sklopu ambicija kluba. Kao što dajemo šansu mladim igračima tako želimo dati priliku i mladom treneru. Odabir je pao na Dinu Repešu kao jednog školovanog trenera sa određenim iskustvom. Očekujem da Dino svojim znanjem, predanim radom i ambicijom pomogne klubu da sve podignemo na još jednu razinu više. Sljedeće sezone ćemo imati mladu i talentiranu ekipu, većinom igrače koji su i prošle sezone bili u klubu. Uz par pravih pojačanja plan nam je promovirati i dio naših zlatnih juniora koji su dio baze našeg kluba koju čine brojna škola košarke i omladinski pogon. Uz trenera ostaje stožer od prošle godine, a to su Pero Babić i Mate Skelin kao dva pomoćna trenera i Vedran Modrić kao team manager i pomoćnik direktora za košarkaške operacije," komentirao je Tomislav Zebić, direktor kluba.

Novi trener dodao je:

 „Svjestan sam izazova, ali i ambicioznog projekta koji stoji iza ove suradnje. Drago mi je što su u Cedeviti Junior prepoznali mene kao trenera i spreman sam ispuniti sve ciljeve koje smo zacrtali za ovu sezonu. Neće biti lako, no prije svega mi je drago što imamo veliki broj mladih i talentiranih igrača u sastavu i uvjeren sam da uz par ozbiljnih pojačanja, igrača koji daju ekstra vrijednost ekipi, možemo postići sve ciljeve u sljedećoj sezoni. Liga će biti jača, koliko vidim ekipe se pojačavaju, samim ulaskom Osijeka i Kvarnera bit će i kompetitivnije natjecanje, ali mi moramo visoko postaviti ljestvicu da napravimo još jedan novi iskorak u odnosu na prošlu godinu. Sljedeći tjedan ćemo početi s individualnim i ekipnim radom te razgovorima sa stožerom i nakon toga s igračima koji su pod ugovorom. Također, obići ću naše mlade igrače koji su na pripremama U-20 reprezentacije pod vodstvom Jakše Vulića jer ti dečki također su bitan dio naših planova. Nakon toga ide kratka pauza, a onda krećemo s pripremama za sljedeću sezonu početkom 8. mjeseca.“