Hrvatska
Rimac preuzeo odgovornost za poraz, Bošnjak izbjegao komentirati udaranje Brzoje s kraja utakmice

Rimac preuzeo odgovornost za poraz, Bošnjak izbjegao komentirati udaranje Brzoje s kraja utakmice

Autor: Paulo Sarić

Je li trica Pullena opravdana u situaciji u kojoj dva poena garantiraju produžetak?

Nakon uvjerljivog trijumfa na domaćem terenu dominantno mnijenje košarkaške javnosti bilo je da Cedevitu u Zadru očekuje tek odrađivanje posla. Kvaliteta je neosporno na strani hrvatskog prvaka, a situacija u dalmatinskom klubu i nije dala naslućivati posebnu mobilizaciju za subotnji susret. Kao da su svi očekivali kraj sezone… S time se, pak nisu složili trener Nazor i njegova senatorska garda koja je podno Bilog Briga 'zaskočila' goste koji su od iznenađenja u jednom trenutku upali u duboki minus.

Zadar je zasluženo pobijedio, bili su bolji veći dio utakmice, a mi smo tek zadnju četvrtinu dobro odradili. Vraćamo se u Zagreb i trebamo se maksimalno spremiti na tu utakmicu i pokušati završiti seriju – kratko je kazao Domagoj Bošnjak osvrnuvši se na situaciju iz posljednje minute kada je u borbi za loptu slučajno udario Mislava Brzoju.

Ružno je to izgledalo. Bek Zadra ostao je neko vrijeme ležati na parketu, dok mu je odabranica srca na tribinama jedva kontrolirala suze.

Ipak, Bošnjak se bunio na odluku sudaca, da bi na temelju snimke bila dosuđena – i nesportska osobna pogreška.

Ako je sudac svirao nesportsku, znači da je nesportska. Nisam ovdje da pričam o sucima. Tako je svirano, znači da je tako bilo – priznao je svoju grešku hrvatski reprezentativac.

FOTO: KK Cedevita

Cedevita je prvih 30 minuta izgledala kao da je u Krešin dom stigla direktno iz autobusa. Ruke su bile tvrde, a reakcije su kasnile za sekundu u odnosu na domaće igrače. Tek se Cobbs nešto prsio, no nervoza zbog momčadske nemoći prenijela se i na njega pa je zbog opetovane konverzacije sa sucima prije vremena poslan na tuširanje.

Bio je to, pokazat će se, potez koji je umalo spasio 'Vitamine'. U igru je ušao Jacob Pullen koji je praktički sam nadoknadio minus 22 i doveo svoju momčad na korak od finala. Na koncu je upravo on promašio šut za pobjedu, no bez Amerikančeva doprinosa pitanje pobjednika bilo bi puno ranije riješeno.

Još nakon druge utakmice u Zagrebu rekao sam da će biti kompliciran susret. Sa strane motivacije vrlo je teško doprijeti do igrača, a svaka je utakmica priča za sebe. Onog trenutka kad fokus nije bio na onome na čemu je trebao biti došlo je do hrpe grešaka – kazao je nakon neočekivanog poraza trener Cedevite Slaven Rimac i poentirao – preuzimam isključivo odgovornost na sebe. Nisam uspio objasniti momcima što ih očekuje.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Osvrnuo se Rimac i na „zadarski preporod“ i dijametralno suprotnu partiju od zagrebačke.

Zadar je u ovoj sezoni pokazao da ima karakter. Momčad ima određene probleme, međutim kad je bilo bitno uvijek su pokazali određenu odgovornost i nivo karaktera da dobiju ono što su morali dobiti. Mi nismo bili najbolji, ali isto tako ne treba ni Zadru oduzimati njegove zasluge jer su odigrali hrabro i pametno. To se vidi i po skokovima i drugim stvarima gdje su nas nadigrali – dodao je 44-godišnji stručnjak.

Ipak, u Zagrebu se „ne tresu“. Svjesni su svoje kvalitete i uvjereni da će se 'pod Tornjem' samo njih pitati o putniku u finale.

Okrećemo se četvrtoj utakmici. Nema tu puno plakanja. Utakmice idu brzo, treba se skupiti i odigrati kvalitetnije. U Zagrebu moramo biti agresivniji, hrabriji i pametniji – zaključio je Rimac.

Četvrta utakmica polufinalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske igra se u srijedu u Zagrebu s početkom u 20 sati.