Hrvatska
Regija
Ružičaste naočale nakon debakla protiv Zvezde: Cibona sa svog puta ne skreće

Ružičaste naočale nakon debakla protiv Zvezde: Cibona sa svog puta ne skreće

Autor: Branko Tabak

U 15. minuti rezultat je glasio 16:50!!!

Cibona je u prvom kolu ABA lige u Draženovom domu doživjela debakl protiv Crvene zvezde. Gosti su pobijedili 66-104. Već nakon prve četvrtine bilo je +22 za beogradsku  momčad (11-33). Pet minuta kasnije bilo je 16-50. U tom trenutku baš nitko se nije sjetio ugasiti svjetlo u dvorani. Dapače, unatoč teškom porazu u Ciboni stavljaju ružičaste naočale.


- Vidjela se velika razlika između ove dvije ekipe. Oni su nivo Eurolige. Maksimalno su ozbiljno ušli u utakmicu i mi se tu nismo snašli. Igrali su na rubu faula, nismo mogli uspostaviti neke kretnje u napadu i vrlo brzo su tu riješili utakmicu. Mi imamo svoj put koji je trnovit i očekivali smo da će biti teških poraza, međutim, nećemo odustajati. Radit ćemo i to je to. Igrači imaju moju maksimalnu podršku i bolje da smo se odmah na početku susreli s ovakvom ekipom da znamo na čemu smo -  zborio je nakon debakla trener Cibone Ivan Velić.

Kolega Miroslav Nađ je otkrio kao je u pitanju najteži poraz Cibosa u ABA ligi na domaćem parketu. Prije dvije godine Zadar je slavio u Draženovom domu s 31 poenom razlike.

Istovremeno Luka Marin Vuco skreće pozornost na važne detalje iz Cibonine povijesti bolesti.

Iz Cibone se pak kunu da sa svoga puta neće skretati.

- Ako smo odredili nekakav cilj i priču, put, onda to moramo gurati i biti maksimalno na tom putu. Ja neću odustati. To je proces sazrijevanja i treba vremena za to, odlučan je Velić.

Navijači za ovakve izjave i alibi objave na društvenim mrežama ne pokazuju razumijevanje.

Cibonine mlade nade danas su stale pred euroligaškog protivnika s nemjerljivo većim budžetom. Nekoliko njih od kojih se...

Objavljuje KK Cibona u Ponedjeljak, 5. listopada 2020.


- Nekad je Zvezda već na Bajakovu gubila 20 razlike, a danas me strah upaliti TV kad naši klubovi igraju protiv srpskih, crnogorskiih i slovenskih i kad je -20 to je super. Radije se ugasite i vi i Zadar i Split nego ovako, barem nam uspomene ostaju, jedan je od komentara na ovu objavu.

Split je ABA ligu otvorio teškim porazom od Budućnosti u Podgorici, 84-59. Cibona se osramotila protiv Crvene zvezde na domaćem terenu. Zadar u petak dočekuje Mornara na Višnjiku. Nadajmo se, boljim vijestima, jer ovo kako je počelo ne sluti na dobro.