Hrvatska
Sesar na zadarskoj pressici otkrio zašto nije pozvao Mazalina u reprezentaciju

Sesar na zadarskoj pressici otkrio zašto nije pozvao Mazalina u reprezentaciju

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Igra sjajno, ali...

Izjave trenera i igrača nakon utakmice Zadar - Dinamo

Danijel Jusup, trener Zadra: Ne mogu reći da smo u utakmicu Ušli mekano, pogađali su teške šuteve iz teških pozicija, dobili samopouzdanje i nama je trebalo malo vremena da se saberemo. Pokušao sam odmoriti neke igrače, napraviti rotacije, ali dosta smo u napadu bili sterilni. Na kraju prvog poluvremena mogli smo biti više nego zadovoljni razlikom od sedam poena, Znali smo da bez lakih poena, dobre obrane da nećemo lako dobiti. Oni su dosta dobro čuvati loptu ali naša obrana je u drugom poluvremenu bila bolja i mislim da smo teško ali zasluženo pobijedili.

Karlo Žganec: Svi smo vidjeli da smo loše otvorili utakmicu, Oni su sve pogodili i stvorili zavidnu razliku. Cijelu utakmicu smo se praznili da to stižemo, bilo je dosta grešaka ali energetski smo odradili bolje, malo pomalo hvatali priključak i na kraju pametno završili, Znali smo da će biti teška utakmica ali najbitnije da smo smogli snage preokrenuti i doći do pobjede.

Josip Sesar, trener Dinama-Zagreb: Čestitke Zadru na pobjedi. Pohvalio bih sjajnu atmosferu koja je još od Jazina se prelila na Višnjik, bila je poticajna za igru. Dobro smo otvorili utakmicu, čvrsto smo stajali međutim neusporediv je naš budžet i budžet Zadra, Zadar se svije tri godine podigao gore, vidi se i po ABA ligi koju podižu na play off. Nikad nisam zadovoljan kad se izgubi, međutim mogu biti zadovoljan dobrih 35 minuta kako smo izgledali i parirali Zadru, kako smo zatvorili MVP-ja ABA lige, nije zabio niti jedan poen. Tu bih pohvalio svoju momčad. Mazalin koji je sam sebe promovirao u jednog od najboljih igrača Zadra ove sezone nam je radio velike probleme. Pokušavali smo ga ne udvajati, nego braniti jedan na jedan. Žao mi je što se prebacio na poziciju pet, to je jedan od razloga što nije na popisu reprezentacije, Lovro je moj igrač, ja sam njega vodio kao dijete u mlađim kategorijama s obzirom na to da je prešao na peticu, Bojim se da je teško za neki veći nivo, ali sjajno se uklopio u sustav Zadra. Nismo imali Novačića zbog ozljede palca, jako nam je nedostajao ali kako nama, tako i drugima. Radi individualno i terapije, nadam se da ćemo ga imati za utakmicu protiv Cedevite u Kupu.

Ivan Vučić: Izuzetno teška utakmica, imali smo svoju šansu. Prvo poluvrijeme smo jako dobro igrali, nismo to uspjeli prenijeti u drugo, promašili smo dosta bitnih slobodnih bacanja što nas je ja mislim na kraju koštalo dobrog rezultata. Čestitam Zadru na pobjedi a mi se moramo okrenuti Kupu i sljedećem susretu.

Standings provided by Sofascore