Hrvatska
Šibenski rekreativci ulaze u drugu sezonu, Caffe bar Victoria brani naslov

Šibenski rekreativci ulaze u drugu sezonu, Caffe bar Victoria brani naslov

Autor: Saša Ćirić

Odnosi snaga su se malo promijenili, a i neki sponzori...

Nakon uvodne sezone koja je premašila sva očekivanja, karavana Šibenske rekreativne košarkaške lige (ŠRKL) se ponovno okuplja u nešto izmijenjenom sastavu. U odnosu na prošlosezonskih 10 klubova, drugo izdanje natjecanja nudi nam osam sudionika, više ili manje poznatih. Od natjecanja su odustali juniori GKK Šibenik iz vrlo banalnog razloga - jer ih nema! Naime, dogodio se generacijski jaz u kojem su svi juniori iz prošle sezone bili izlazni, a naslijedili su ih (vrlo perspektivni) kadeti, koji će tako paralelno igrati kadetska i juniorska natjecanja. Dojma smo da bi im sudjelovanje u ŠRKL bio malčice prevelik zalogaj, a moguće je i da se varamo. Uz njih, dečki iz drniškog DOŠK-a su također odlučili odustati od ovog natjecanja, a Crnica je doživjela masovni egzodus igrača po ostalim momčadima lige.

U kuloarima se spominjala mogućnost sudjelovanja jedne zadarske momčadi koju bi predvodio Pino Giergia, ali su zbog problema s organiziranjem i putovanjima bili primorani odustati od te ideje. Kako već spomenusmo, u ligi se natječe osam momčadi. U kratkim crtama ćemo vas upoznati s njima.

CB Victoria je branitelj naslova i momčad koja je doživjela značajne promjene. Uz prvog MVP-a lige Marka Matulju, kao okosnica momčadi su ostali Mateo Grgurica i Hrvoje Gović. Gorespomenuti masovni egzodus igrača Crnice je imao najviše utjecaja na Victoriju, koja je dobila svježu krv u obliku Nakića, Mijalića, Pešića i Smolića. Mnogi su ih otpisivali u prvoj sezoni, neki to rade i u ovoj, u kojoj su se pojačali. Činjenica je da im se prošle sezone poklopilo puno toga u doigravanju, ali ovakva momčad je uvijek spremna za najviše domete.

Finalist prvenstva, Vintage bar, nije imao pumo izmjena u sastavu, ali su te malobrojne bile značajne. Momčad je napustio njen prvi strijelac, skakač i asistent, Domagoj Stojanović, koji je oko sebe okupio novu momčad. Kapetan momčadi je Petar Maleš, a podršku će mu pružati elastični Ivan Cukrov pod košem te hitronogi Ivan Duvančić u vanjskoj liniji. Zanimljiv podatak je da je u sastav pet do dvanaest ubačen i aktualni trener Građana Miro Jurić, ali je upitno u kolikom broju utakmica će moći sudjelovati zbog svojih klupskih obaveza. Ponavljanje prošlosezonskog rezultata bi bio veliki uspjeh, a puno toga će ovisiti o Jurićevoj dostupnosti.

VUŠ Enigma je momčad koja je prošle sezone pod imenom VUŠ Public bar imala pole position uoči doigravanja. Prošlosezonskom kosturu Sandrić - Nerber - Klisović dodali su zanimljiva imena - Ivana Baranovića i Charlesa Mandića. U sastavu je i sportski direktor GKK Šibenik Filip Vukičević, koji bi zbog kroničnih bolova u leđima i ove sezone mogao biti u svojstvu voditelja momčadi. Neosporno je da ova momčad ima kvalitetu za sam vrh, ali ovise o zdravlju startne petorke.

RKK Moderato cantabile je još jedna momčad koja je uoči sezone dobila novog sponzora, a u prvom izdanju natjecanja su nosili ime RKK Šibaj TV. Specifičnost ovog sastava je da na popisu ima čak 20 igrača (!), a uz glavne zvijezde Zorana Huljeva i Božu Petričevića dobili su svježu krv u mladom Luki Skoriću te čovjeku s bogatim prvoligaškim iskustvom, visokim Stipom Pivcem. Ova momčad je imala spor start u prvoj sezoni zbog slabije fizičke pripremljenosti, ali kako je vrijeme odmicalo, tako su i rezultati bili bolji. Kruže glasine da su marljivo trenirali cijelo ljeto, pa bi u ovoj sezoni vrlo lako mogli napraviti rezultatski iskorak.

Momčad kodnog naziva 1990 je okupljena generacijski, a riječ je o prijateljima iz dječačkih dana. Prvi asistent lige iz prošle sezone u dresu Vintage bara Stojanović će uz najboljeg strijelca lige Marka Brajkovića predvoditi ovu mladu i poletnu momčad, koja se već polagano prometnula u glavnog favorita za naslov. Kvalitetu imaju, hoće li imati i kontinuitet?

Bad boysi ŠRKL-a, momčad Bezimeni (prošle sezone nastupali pod sponzorskim imenom Print centar Šibenik) u praktički nepromijenjenom sastavu ulazi u drugu sezonu natjecanja. Njih predvode bivši igrači GKK Šibenika, Ivan Blaće i Josip Šarin, a nadaju se ulasku u doigravanje. Kad imaju svoj dan, tvrda su kost za svaku momčad.

Momci iz Kruške također ulaze u novu sezonu s minimalnim izmjenama u sastavu. Kapetan momčadi Tomislav Boljat ističe kako su oni tu da se zabave, a ako pritom uspiju ostvariti nekakav rezultat - tim bolje! Momčad s najatraktivnijim dresovima u ligi će biti rado gledana, a velike zasluge za to ima njihov lucidni razigravač Vice Banić.

Za kraj, momčad Oxforda ima slične ambicije i motivaciju kao i Kruška. Prvo ime momčadi Zlatko Ajduković se samo nada da će svi biti živi i zdravi i da mogu odraditi sezonu do kraja, sve preko toga je bonus.

Liga počinje ove subote, a novu sezonu otvaraju upravo Oxford i 1990. Ostali parovi prvog kola su Kruška - Victoria, Bezimeni - Vintage i Moderato cantabile - VUŠ Enigma.

Prve dvije momčadi ulaze izravno u polufinale, a momčadi od 3. do 6. pozicije razigravaju za preostala dva mjesta.