Regija
Široki našao zamjenu za Jusupa

Široki našao zamjenu za Jusupa

'Od njega se uz rezultat očekuje rad na daljnjem košarkaškom razvoju mladih igrača poniklih u našoj školi' - predsjednik kluba Igor Jelčić.

Hrvatski trener Krunoslav Krajnović (rođen 11. kolovoza 1975. god.) novi je trener košarkaša Širokog. Ugovor je potpisan na godinu dana. U ponedjeljak će preuzeti momčad koju je do desetog naslova prvaka BiH prije tri mjeseca doveo Danijel Jusup, javlja klub na svom Facebook profilu. 

Iza ovog mladog trenera je uspješna karijera. Još 1995. godine krenuo je u trenerske vode. Prvo je dvije sezone radio s kadetskom i juniorskom momčadi Zagreba, a od 1996. do 2005. godine bio je trener u omladinskom pogonu i Školi košarke Cibone. U rad sa seniorima krenuo je u Gorici, prvo je dvije godine bio asistent, a onda dvije godine prvi trener, da bi 2003/04. radio u zagrebačkom klubu Kaptolu. Godine 2005. otišao je u Slovačku gdje je izgradio zapaženu trenersku karijeru. Prvo je vodio momčad Lučaneca, pa Spiske Nove Vesi, Vahostava Žiline i Riekera Komarno. Nakon toga se vratio u Hrvatsku i 2011/12. vodio Svjetlost Brod s kojim je igrao i u Balkanskoj ligi. Godine 2013. opet se vratio u Slovačku i vodio momčadi Prievidze s kojom je igrao dva puta finale, zatim Handlove te ponovno Lučaneca kojega je nakon deset godina vratio u Slovačku SBL ligu. Prošlu sezonu radio je na Kosovu, vodio momčad Baškimija. S Lučanecom je bio prvak slovačke Extralige 2006. godine. Godinu kasnije s Lučanecom je osvojio slovački kup.  U Slovačkoj je dva puta bio trener godine i četiri puta biran za trenera na All Staru.

- Krunoslav je trener koji se uklopio u proračun našega kluba, a od njega se uz rezultat očekuje prije svega rad na daljnjem košarkaškom razvoju mladih igrača poniklih u našoj školi, koji imaju veliki potencijal. Za trenera Krajnovića dobili smo dobre preporuke, da je vrijedan, da preferira mlade igrače i to je za nas u ovom trenutku najvažnije. Čim smo dogovorili suradnju, odmah se dao na posao, počeo proučavati našu momčad, zanimati se za eventualna pojačanja, u ponedjeljak krećemo s pripremama i sad je sve na njemu i igračima, imat će sve potrebne uvjete za rad, njihovi su parket i svlačionica, a mi ćemo se u klubu potruditi da sve ostalo bude u najboljem redu, - kazao je klupski predsjednik Igor Jelčić.