Regija
Širokom majstorica kazna, Zrinjskom nagrada

Širokom majstorica kazna, Zrinjskom nagrada

Autor: Branko Tabak

Polufinale u BiH.

U susjednoj Bosni i Hercegovini odigrane su druge utakmice polufinalne serije. Široko je, pomalo iznenađujuće, poražen u Tuzli od Slobode 82-72 pa će o finalisti odlučivati pobjednik majstorice koja se igra u subotu na Pecari s početkom u 19:30.

- Široki je tek na samom početku susreta vodio u nekoliko navrata, no onda su domaćini preuzeli inicijativu koju nisu ispuštali do kraja. Košarkaši Slobode puno su bolje odigrali i s lakoćom su održavali sigurnu prednost.

Momčad Širokog se trudila, ali imali su dosta problema prvenstveno s organizacijom napada. Nizale su se greške i propusti u napadu i obrani i Širokobriježani jednostavno nisu uspijevali uhvatiti ritam, javlja JabukaTV.

Zrinjski je u Mostaru izborio treću utakmicu protiv Sparsa, Mostarci su slavili 70-65.

Kako je izvijestila JabukaTV Igrala se dosta tvrda košarka u dvorani na Bijelom Brijegu, ali u trećoj četvrtini uslijedio je pravi uragan Mostaraca. Sarajlije nisu imali dogovora na agresivnu igru u obrani Zrinjskog i vrlo učinkovitu u napadu. Uz čak 15 razlike napravljenih u ovome razdoblju igre Zrinjski je potpuno dominirao na terenu u tim trenucima, uz nezaustavljivog centra Roberta Rikića.

Treća odlučujuća utakmica igra se u Sarajevu u dvorani Sparsa u iduću subotu.