Hrvatska
Regija
Split se vratio na pobjedničke staze

Split se vratio na pobjedničke staze

Autor: Paulo Sarić

Šundov debitirao u slavlju Žutih.

Košarkaši Splita upisali su svoju šestu pobjedu u Drugoj ABA ligi. Na domaćem su terenu svladali slovensku Rogašku rezultatom 85-75 čime su prekinuli niz od tri uzastopna poraza. Igrači Ivice Skelina već su se u prvom poluvremenu odvojili na ogromnih 28 koševa razlike što su, uz manje probleme u trećoj dionici, očuvali do samoga kraja,

Nakon izjednačenog otvaranje utakmice Splićani su krenuli u seriju 9-0 kojom su došli nadomak dvoznamenkaste prednosti. Marginu od deset razlike probio je Pavle Marčinković u devetoj minuti i odveo svoju momčad na 21-11. U istom se ritmu nastavilo i u drugoj dionici, pa su Skelinovi momci iz napada u napad podebljavali vodstvo. Slovencima ništa nije polazilo za rukom. Tek su nekadašnji igrač Zadra i Zagreba Ivan Batur i Amerikanac Rashun Davis bili koliko-toliko raspoloženi. Obrana Žutih je bila na visokom nivou, a gosti nisu imali rješenje za fluidan napad Splita, pa je momčad s Gripa zakucavanjem Maria Špalete ubrzo otišla i na velikih plus 28 (50-22). Izgledalo je tada da će susret biti u potpunosti jednosmjeran. No, domaćini su upali u malenu napadačku krizu te što je Rogaška iskoristila i do odmora smanjila na  minus 18 (53-35). Prihvatljivi zaostatak, s obzirom na viđeno u prvome dijelu.

Taman kada su Marčinković i Scott vratili na 20 razlike i nagovijestili konsolidaciju hrvatske momčadi, proradili su Slovenci. Serijom 0-13 u samo četiri minute prišuljali su se  na minus sedam. U manje od deset minuta uspjeli su istopiti tri četvrtine zaostatka i uvući nervozu u domaće redove. No, tu su stali. Splićani su nakon kraće pauze odgovorili s 10-0 i vratili se na ugodnu prednost koju gosti do kraja nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti.

Čak je sedmero igrača Splita bilo dvoznamenkasto, a predvodili su ih Mateo Kedžo sa 16 koševa, šest skokova i četiri asistencije te Michaelyn Scott s 14 poena, šest skokova i pet asistencija. Najefikasniji u redovima gostujućeg sastava bio je Ivan Batur s 15 koševa.