Hrvatska
Subotić: Imali smo sreće; Jusup: Poraz mi je teško pao

Subotić: Imali smo sreće; Jusup: Poraz mi je teško pao

Autor: Z.D. Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Izjave nakon derbija

Teško je pao poraz Zadra od Splita na Višnjiku 83-84 treneru Zadrana Danijelu Jusupu, no i on i svi akteri susreta najavljuju veliku borbu za naslov prvaka.

Danijel Jusup, trener Zadra: Poraz mi je osobno teško pao. Igrali smo dobro, imali ravnotežu i mislim da smo i mi zaslužili dobiti utakmicu. Presudila je dekoncentracija koja se manifestirala kroz promašena slobodna bacanja, od četiri u završnici pogodili smo jedno a onda nije realno očekivati da dobiješ utakmicu, posebno jer imaju individualnu kvalitetu koju je ovog puta pokazao Shorter. Dogovor za zadnji napad je bio da lopta ide na Drežnjaka, čak je bio na ziceru sam, lopta je išla preko bloka ali nije došla do njega, to je košarka. Zadovoljan sam Mekićem, tek je tu dva dana i doprinio je igri, kreacijom, šutom, s obzirom da nije bilo Luke Božića dosta je pomogao danas. I dalje od njega očekujem takav doprinos. Božić danas nije bio spreman, vidjet ćemo hoće li biti za sljedeću utakmicu.

Dario Drežnjak: Dogovor za zadnji napad je bio da se otvori meni prostor za šut, no oni su to osujetili i završilo je kako je završilo. Bili smo bolji od samog početka, glupostima koje smo radili ostavili smo ih u igri. Na drugo poluvrijeme smo istrčali koncentriranije, smanjili broj pogrešaka, no u četvrtoj smo napravili baš neke glupe, a oni su to kaznili teškim šutom Shortera. Promašili smo previše slobodnih bacanja, ali ništa još nije gotovo.

Srđan Subotić, trener Splita: Imali smo dosta sreće u ovoj utakmici, to je dio sporta, nekad uzme, nekad nam vrati. Zadar je bio bolji protivnik, mi smo puno griješili, posebno obrambeno, previše su nam natrčavali iza leđa, tu nismo dobro funkcionirali. Znali smo što želimo, imali smo veliku vjeru u sebe i sve nam se vratilo. Sljedeći put za pobijediti Zadra će morati biti bolje. Očekuje nas s velika borba za prvaka, vidite kakve su utakmice, sve na jednu loptu.

Mate Kalajžić: Nekoliko puta do sada smo zaslužili pobjedu a ostali „kratki“, ovog puta nam se vratilo. Presudio je taj teški šut Shortera. Zadar je veći dio utakmice bio bolji ali to je košarka, bit će još puno neizvjesnosti do kraja u Ligi za prvaka i doigravanju. Ovog puta presudila je jedna lopta i individualna kvaliteta Shortera.