Hrvatska
Trener Zadra Danijel Jusup nakon pobjede protiv Borca: Ružno je da moramo posuđivati novce za egzistenciju kako bi platili vodu, struju...

Trener Zadra Danijel Jusup nakon pobjede protiv Borca: Ružno je da moramo posuđivati novce za egzistenciju kako bi platili vodu, struju...

Autor: Z.D. Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Burna proslava pobjede pa apel s pressice

Trener Zadra oduševljeno je sa svojim igračima proslavio devetu pobjedu u ABA ligi ove sezone. Ovoga puta Zadar je bio bolji od Borca 85-75. Kako i ne bi. Ne pamti se kada su Zadrani ovako dobro stajali u regionalnom natjecanju. Povrh svega uz silne organizacijske i financijske probleme usko povezane s pat pozicijom na političkoj sceni grada. 

'Ovo je za nas bila psihološki jako teška utakmica jer smo znali da će Borac doći motiviran i da je to skroz druga momčad za razliku od prvog dijela sezone. Bila nam je bitna ova utakmica da nam da mirnoću jer nam slijedi težak raspored. Prvo poluvrijeme smo odigrali sjajno. Međutim, Lakića zbog ozljede nisam mogao koristiti, a nama svaki igrač u rotaciji puno znači. Ne znam tko je radio raspored za ovo natjecanja i za domaće prvenstvo ali to nije humano Povrijede se javljaju stalno i moramo stalno kalkulirati', kazao je Danijel Jusup, trener Zadra, nakon utakmice te se osvrnuo i na tešku financijsku situaciju u klubu, rekavši kako cijeli stručni stožer i neki igrači već neko vrijeme nisu dobili plaću.

'Bez primanja smo već neko vrijeme, stručni stožer prvenstveno, već tri-četiri mjeseca. Ne znam do čega je to. Dečki daju sve od sebe. Ja sam samo trener, ali apeliram na ljude koji vode klub ili na Grad Zadar ako se to može riješiti jer teško je. Zahtjevi su veliki. Mi dajemo veliki angažman i ružno je da moramo posuđivati novce za egzistenciju kako bi platili vodu, struju...Postoji i jedan igrač koji otpočetka sezone nije primio nijednu plaću. Nije sad bitno iz kojeg razloga. Dečki rade i trpe ali mislim da bi bilo korektno da se to riješi u što kraćem vremenskom periodu', zaključio je Jusup.