Hrvatska
UŽIVO: Hrvatska – Slovenija (16.15 sati)

UŽIVO: Hrvatska – Slovenija (16.15 sati)

Autor: Paulo Sarić

Što možemo očekivati nakon minus 50?

Danas, s početkom nešto iza 16 sati hrvatska kadetska reprezentacija ima priliku doći do prve pobjede na Europskom prvenstvu A divizije koje se održava u Podgorici. Iako su pred sam početak turnira sami sebe stavljali u borbu za visoke pozicije, te si za cilj postavili plasman među prvih pet mjesta koja vode na Svjetsko prvenstvo za košarkaše do 17 godina idućeg ljeta, izabranici Damira Miljkovića jako su loše otvorili turnir te su u grupnoj fazi upisali sva tri poraza.

Prvo su u prvome kolu tricom u posljednjem napadu nes(p)retno izgubili od ugodnog iznenađenja prvenstva, Izraela, da bi potom odigrali jako lošu utakmicu protiv Litve koju su izgubili s preko 20 koševa razlike iako su suparnici s obale Baltičkog mora utakmicu otvorili s 13 uzastopnih promašaja. Sve je kulminiralo u posljednjem dvoboju skupine A u kojemu su naši reprezentativci poniženi od strane Srbije. Dovoljno je reći da su izgubili ravno – 50 razlike!

Srećom po njih, prilično nelogičan sustav natjecanja im daje priliku da se iskupe i dokažu koliko vrijede. Danas, s početkom u 16.15h igraju protiv Slovenije za prolazak u četvrtfinale. Utakmicu možete pogledati ovdje.