Hrvatska
Vapaj iz Cibone: Jedinstvena kadetska liga ne donosi previše dobroga...

Vapaj iz Cibone: Jedinstvena kadetska liga ne donosi previše dobroga...

Davor Škara: Zapostavili smo međunarodne turnire

U ponedjeljak  je KK Cibona održao konferencija za medije u prostorijama KC Dražen Petrović, na kojoj su se sumirala očekivanja i uspjesi u protekloj sezoni, ali i najavili neki planovi za iduću.

Cibona je na nedavnoj završnici Prvenstva Hrvatske za mlađe dobne kategorije, koja se održala u Zadru, osvojila zlato u konkurenciji kadeta i juniora, dok su pretkadeti bili srebrni. Također, juniori su ove godine osvojili i juniorsku ABA Ligu a šlag na tortu bilo je osvajanje Prvenstva Hrvatske i u konkurenciji seniora.

Ispred novinara su stali predsjednik Mladen Bušić, direktor Domagoj Čavlović, trener seniora Ivan Velić, kapetan Marin Rozić i koordinator omladinskog pogona Davor Škara, koji su prvo iznijeli svoja viđenja svega ostvarenog. Za ovu priliku izdvajamo Škarinu izjavu, izlazi iz svečarskog tona pressice i, sigurni smo, otvara zanimljivu temu o značaju i budućnosti Jedinstvene kadetske lige.

- Možda izlazim iz okvira ove pressice ali smatram da mi je to dužnost. Čitamo o ‘Jedinstvenoj kadetskoj ligi’ kao o nečem što je najbolje što se događa u našoj košarci. Mislim da ona u ovakvom obliku u kojem se odvija ne donosi previše dobroga jer smo zapostavili međunarodne turnire na koje smo išli i koji su imali veliki značaj u razvoju mlađih dobnih kategorija. Isto tako, čujem najavu da se sprema ”Jedinstvena mlađe kadetska liga” što će isto izazvati određene poteškoće. Na takvim utakmicama imamo zapisnički stol u kojem je desetak ljudi, u publici nema nikog i čak ni roditelji ne gledaju te utakmice. Stoga pozivam sve ljude koji rade u košarci da se skupe i dobro razmisle jer ćemo naići na probleme kod razvoja mlađih igrača u sljedećih par godina. Uspjeh U16 je rezultat rada po klubovima jer su svi ti igrači odigrali veliki broj utakmica protiv velikih klubova po Europi kao što su Real, Fenerbahče, Bayern itd. Zadnjih godinu dana- generacije 2003. i 2004. nemaju priliku igrati na toj razini a mora im se omogućiti da igraju međunarodne utakmice na klupskoj razini.”