Hrvatska
Regija
VIDEO: Vuković nakon velike pobjede otkrio ključ dobrih predstava i obećao da će se ošišati kad...

VIDEO: Vuković nakon velike pobjede otkrio ključ dobrih predstava i obećao da će se ošišati kad...

Autor: Paulo Sarić

Izvrsno izdanje protiv Mege donijelo mu je titulu najboljeg igrača kola.

Dominik Mavra je otvorio četvrtu četvrtinu s devet poena, Bryon Allen je ubacio tricu koja je pokrenula povratak i s linije slobodnih bacanja potvrdio pobjedu Zadra, no pravi junak jučerašnjeg susreta bio je Domagoj Vuković. Visoki Riječanin utakmicu je započeo na klupi, no čim je kročio na parket više ga gotovo nije ni napuštao. Brojke (28 poena, 13 skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte) same za sebe dovoljno govore o tome kakvu je partiju sinoć odigrao u Zadru omiljeni Vuk.

Prikazanom igrom ne mogu biti nezadovoljan, ali 17 skokova Zadra u napadu je odlučilo utakmicu. Sve što smo u drugom poluvremenu uspjeli obraniti, Zadar je uhvatio i poentirao. Čak je i koš za pobjedu bio iz odbitka i skoka u napadu. Ničije lopte su bile njihove i to je odredilo pobjednika – kazao je gostujući trener Dejan Milojević nakon utakmice, indirektno pohvalivši sinoćnjeg junaka domaćina.

Vuković je na koncu skupio četiri ofenzivna skoka, uz Ivanova najviše u svojoj momčadi, od čega se posljednji pokazao ključnim. Allen se zaletio prema košu i promašio polaganje, no Vuk je bio na pravom mjestu, uhvatio loptu i pogodio za 102-100, ključnu prednost Zadra.

Tijek susreta nije nagovještavao preokret plavo-bijelih. Mega je manje od pet minuta prije kraja imala dvoznamenkastu prednost i u tim su se trenucima svijećom morali tražiti oni koji su očekivali pozitivan rasplet.

Razgovarali smo u svlačionici i ni sami ne znamo kako smo ovo uspjeli izvući. Jednostavno smo vjerovali u pobjedu. Pri tome su veliku ulogu igrale dosadašnje utakmice u kojima smo dobro igrali. Nismo odustajali, to je bio recept – izjavio je Vuković nakon jučerašnjeg susreta, pohvalivši zadarsku publiku koja je u završnici nosila svoje miljenike do bitne pobjede – podrška navijača je genijalna i trebamo ju još i više. Bio je užitak igrati!

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Izvrsna predstava Vukoviću je donijela titulu najboljeg igrača 14. kola ABA lige. Kada se podvuče crta, bila je to njegova najkvalitetnija partija sezone.

No, je li bila i najbolja u karijeri?

 Sigurno najbolja, s obzirom na jako bitnu pobjedu.

Nije to bio samo bljesak u sezoni. Sve bolje igre koje pruža u posljednje vrijeme valorizira i statistika koja otkriva da je Vuković gledajući posljednje četiri utakmice regionalne lige na prosjecima od gotovo 15 poena i osam skokova po susretu.

Dobro surađujem s trenerom. Daje mi slobodu u igri što mi jako puno znači. Mislim da mu vraćam na dobar način – otkriva hrvatski reprezentativac.

Karijeru u Zadru je počeo pokrivajući krilne pozicije, a posljednje vrijeme sve ga se više koristi i na 'lažnoj petici'.


Sve mi odgovara, i 'tri' i 'četiri' i 'pet', samo da igram i imam slobodu koju mi trener daje. Volim asistirati, volim i šutnuti otvorenu tricu, jednostavno - volim igrati.

Osim košarkaškim umijećem, Vuković pozornost dijela publike privlači i neortodoksnom frizurom. Do dolaska Akosa Kellera bio je jedini dugokosi igrač u zadarskim redovima. Kosi pridaje dosta pozornosti, što ne skriva.

Sa strane se šišam svako malo i održavam frizuru.

Za kraj poruka, ili možda obećanje publici. Pretežito njenom ženskom dijelu.

Kada ćeš ošišati repić?

Možda kada nešto osvojimo – kroz smijeh je kazao Vuković.

Svojedobno je rekao da će nešto i odsvirati na gitari.

U Zadru jedva čekaju. Već 12 godina...