Hrvatska
Regija
VIDEO: Nazor kao Diego Simeone

VIDEO: Nazor kao Diego Simeone

Autor: Paulo Sarić

Pohvale Lovri Bašiću nakon dobre završnice protiv Olimpije.

Zadar se pobjedom nad Olimpijom odmakao sa začelja ABA lige gdje su ostala dva slovenska kluba i skočio na osmu poziciju na ljestvici regionalne lige. Zadrani su većinu vremena imali rezultatsku inicijativu, no gosti su zahvaljujući mnoštvu napadačkih skokova i nekoliko dalekometnih ubačaja došli na korak od pobjede te su nakon slobodnih bacanja Mihe Lapornika 42 sekunde prije kraja imali četiri poena prednosti (71-75). A tad je na scenu stupio Luka Žorić koji je pospremio dvije asistencije Lovre Bašića i odveo svoju momčad u produžetak.

- Nećemo o negativnostima. Ostat ću pozitivan i pohvaliti svoju ekipu koja je imala petlje dobiti utakmicu. To je veliki napredak – izjavio je nakon vrijedne pobjede domaći trener Ante Nazor i nastavio - pokazali smo karakter koji se prenosi s igrača na igrača i pokazali da uvijek možemo pronaći pet karakternih momaka na parketu. Pozitivna energija se mora prenijeti na cijelu ekipu, jer kako je i Luka rekao, imamo veliki prostor za napredak.


FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Daleko su Zadrani od lagodne situacije jer samo jedan pogrešan korak ponovno pali alarme, ali je pobjedom nad momčadi Saše Nikitovića napravljen -  korak u pravom smjeru.

- Pokazali smo veliki napredak u radnom dijelu u zadnjih desetak dana i to će nam pomoći da ne dopuštamo lake poene i skokove u napadu. Nastavit ćemo raditi i pokazivati želju kakvu u svakom susretu pokazuje naša publika i onda neće biti problema do kraja sezone – dodao je 40-godišnji Splićanin.

U mnoštvu zanimljivosti koje su okruživale utakmicu onima koji dugo godina prate zadarski klub jedna je bila posebno zanimljiva. Ne, nije to ni debi Luke Žorića, ni naguravanje navijača s policijom, već modni izričaj domaćeg stratega. Oni s boljim sjećanjem pamte da je Ante Nazor većinu, ma što većinu – ogromnu većinu, svojih pobjeda u prva dva mandata na klupi Zadra ostvario noseći crnu košulju. Ove ju je sezone prvi put obukao. I odmah došao do pobjede.

- Prije utakmice me nazvala prijateljica iz Madrida i rekla mi da obučem crnu košulju kao Diego Simeone i da ćemo sigurno pobijediti – u šalji je rekao domaći trener.


Jedan od ključnih trenutaka dvoboja bio je ulazak Lovre Bašića u igru minutu i pol prije kraja osnovnog dijela utakmice. Donio je Bašić protočnost u napadu, dvaput lijepo proigrao Žorića u pick igri, a ne smiju se zanemariti ni dvije ukradene lopte koje su slomile duh Ljubljančana.

- On nam je donio ono uvijek treba donositi. Igrao je kako stalno treba igrati. Nadam se da ovo nije točka okreta samo za moju momčad, već i za njega i da će ovako nastaviti te preuzeti ekipu u svoje ruke. To sam mu želio i prije pet godina. Nadam se da će ove godine to i napraviti – zaključio je Nazor.

Zadrane za nekoliko dana očekuje dvoboj Kupa „Krešimir Ćosić“ protiv sugrađana iz KK Jazine Arbanasi.

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 20 sati u dvorani Jazine.