Hrvatska
Regija
VIDEO: Treba vjerovati u snove

VIDEO: Treba vjerovati u snove

Autor: Paulo Sarić

Žorić je već u prvoj utakmici pokazao da je i nakon šest mjeseci neigranja klasa za ABA ligu.

Bila je to utakmica s velikim ulogom. Dvoboj s izravnim konkurentom za bijeg sa začelja u kakvima pobjeda dvostruko vrijedi. Na koncu su Zadrani, nakon velike borbe, uspjeli doći do drugog ovosezonskog trijumfa pred domaćim navijačima u regionalnoj ligi i uzvratiti Olimpiji za poraz u Ljubljani u trećem kolu ABA lige. No, susret je privlačio i dodatnu pozornost radi debija 34-godišnjeg Luke Žorića koji je u zrelim igračkim godinama debitirao u dresu momčadi iz rodnog grada.

- Puno je ljepše krenuti pobjedom. Tu leži ključ dobrog raspoloženja. Lakše je učiti iz pobjeda. Imamo puno prostora za napredak, pogotovo ja koji sam tek došao i tek hvatam sve konce. Nadam se da sam donio nešto dobro i vjerujem da ću iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Pokazali smo karakter i pokazali smo da se ne predajemo do kraja. Od toga trebamo krenuti – izjavio je nakon pobjede nad Olimpijom debitant u zadarskom dresu.


Iako je i prilikom predstavljanja kazao da je još u djetinjstvu sanjao da će jednog dana obući dres Zadra, teško je bilo ne primijetiti emocije s kojima je igrao u petak.

- Svaki Zadranin i prije nego počne trenirati košarku sanja da će nastupiti u majici Zadra. Taj mi se san ispunio i zadovoljstvo i čast mi je nositi dres Zadra i to ću uvijek raditi s velikim elanom dok god budem mogao – dodao je 34-godišnji centar koji je u ključnim trenucima vratio domaćine u život.

Četiri od svojih osam koševa postigao je u prijelomnim trenucima susreta i već u prvoj utakmici pokazao ono što su svi unaprijed znali. Da će biti veliko pojačanje. Pritom je teško izbjeći dojam da je oba put bio i fauliran i da je mogao dobiti i dodana slobodna bacanja kojima bi pitanje pobjednika možda bilo riješeno i prije produžetka. No, kao pravi profesionalac Žorić se nije želio osvrtati na sudačke odluke.

- Ne bih komentirao suđenje, pogotovo nakon pobjede – zaključio je Luka Žorić.