Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
VIDEO: Nevolja nikada ne dolazi sama. Grozan dan u KK Zadar zaokružila FIBA-ina blokada!

VIDEO: Nevolja nikada ne dolazi sama. Grozan dan u KK Zadar zaokružila FIBA-ina blokada!

Autor: Paulo Sarić

Dalmatinci po tko zna koji put gube novac i nepotrebno povećavaju iznos koji trebaju platiti bivšim igračima...

Kakav dan... Umjesto potpisa iskusnog Ivana Siriščevića, glavna vijest iz KK Zadar došla je iz Litve gdje je novinar Donatas Urbonas „provalio“ pregovore bivšeg NBA igrača Tonyja Wrotena s poljskim Anwilom. Samo nekoliko dana nakon što je potpisao ugovor s dalmatinskim abaligašem, američki je razigravač 'promijenio ploču' i umjesto na obali Jadranskog mora poželio karijeru nastaviti u Šleskoj.

Razlog nagloj promjeni mišljenja zasad je nepoznata količina šuškavih zelenih novčanica koja je nekadašnjeg razigravača Philadelphia 76ersa natjerala da okrene leđa Zadru, nakon čega je klub bio primoran tražiti zaštitu FIBA-e.

A upravo je FIBA jedan od glavnih aktera u drugoj priči dana iz zadarskog kluba, priči koja je još jednom potvrdila da nevolja nikad ne dolazi sama.

FOTO: FIBA screenshot

KK Zadar od danas je i – blokiran na toj istoj FIBA-i! Točnije, na Basketball Arbitral Tribunalu (BAT).

Uzrok blokadi i zabrani registracije igrača pristiglih izvan matične košarkaške federacije, istoj onoj radi koje je prije nekoliko sezona propao dolazak iskusnog Igora Marića u Donatov grad, bivši je košarkaš Zadra Marko Ramljak koji je od 2010. do 2016. godine nosio dres dalmatinskog kluba.

Ukupni dug radi kojeg je arbitar Klaus Reichert „udario čekićem o drvo“ iznosi 109.281,06 HRK i seže iz sezone 2015/16.


Pritom je zanimljivo primijetiti da navedenom dugu treba dodati i dodatnih 8.700,00 EUR (64.212,09 HRK) koje je KK Zadar na ime sudskih troškova i troškova odvjetnika igrača dužan platiti 26-godišnjem Posušaku i krovnoj europskoj košarkaškoj federaciji.

Drugim riječima, 37 posto ukupnog troška nastalo je radi – odlaska na sud.

Dodajmo ovome i staru vijest da je i aktualni hrvatski prvak Cibona još uvijek blokiran na FIBA- i, te da nema dozvolu dovoditi igrače iz inozemstva.