Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Šarić i Phila prosuli 22 poena prednosti protiv Celticsa u Londonu

VIDEO: Šarić i Phila prosuli 22 poena prednosti protiv Celticsa u Londonu

Autor: Teo Cilar

Celticsi su na 3-0 ove sezone protiv 76-ersa.

Londonsa O2 Arena bila je jučer domaćin utakmice regularnog dijela NBA sezone između Philadelphije i Bostona. Dvorana je bila popunjena do posljednjeg mjesta, a ulaznice za ovu utakmicu rasprodale su se u roku od sat vremena. 

Philadelphia je odigrala odlično prvo poluvrijeme, a u drugoj su četvrtini došli do 22 poena prednosti na krilima raspoloženog JJ Redicka. Kako se bližio kraj prvog poluvremena, Boston je počeo igrati sve bolje, podigli su razinu obrane i smanjili zaostatak na minus osam. Dario Šarić odigrao je loše prvo poluvrijeme pogodivši samo jednu loptu iz šest pokušaja, ubacio je tricu.

Boston je vrlo brzo preokrenuo osam poena zaostatka, razigrao se Jayson Tatum uz dobre role Jaylen Browna, Kyrie Irvinga, Marcusa Morrisa i svestranog Al Horforda. Boston je minus osam s poluvremena pretvorio u plus sedam nakon treće četvrtine. Jedini koji je odigrao nešto kod Philadelphie u trećem periodu bio je Šarić. On je u tom dijelu utakmice ubacio 9 poena i držao 76-erse koliko toliko u utakmici. 


Boston je u posljednjoj dionici pobjegao na dvoznamenkastu razliku, a Philadelphia u niti jednom trenutku nije ozbiljnije zaprijetila. JJ Redick bio je najbolji kod Phile s 22 poena, 7 skokova i 3 asista, 16 je ubacio Ben Simmons dok je Joel Embiid ubacio 15 uz 10 skokova, 5 asistencija i dvije osvojene lopte, a imao je i jednu blokadu. Šarić je dobio najveću minutažu kod Philadelphie, igrao je 33 minute, a ubacio je 14 poena uz 4 skoka, 3 asistencije i dvije osvojene lopte. Iz igre je šutirao 4/11, od toga je pogodio samo jednu tricu iz pet pokušaja. Kod Bostona najbolji Brown s 21 poenom, 4 skoka i 2 asista, Irving je ubacio 20 uz 7 asistencija i 6 skokova, Morris je zabio 19 uz 8 skokova, Tatum se zaustavio na 16 poena, a Horford na 13 uz 8 skokova i 7 asistencija.