Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
VIDEO: Tko je ovdje 'Big Baby'? Anwil se pohvalio dolaskom Wrotena, Zadar šuti

VIDEO: Tko je ovdje 'Big Baby'? Anwil se pohvalio dolaskom Wrotena, Zadar šuti

Autor: Paulo Sarić

Sve je isto ko i lani…

Nije dugo trajalo veselje Zadrana oko dolaska velikog pojačanja i bivšeg NBA-ovca Tonyja Wrotena. Vijest objavljena u noći s nedjelje na ponedjeljak već je na prvu zvučala predobro da bi bila istinita, da bi se strahovi o ponavljanju prošlosezonske situacije s drugim nesuđenim NBA igračem dalmatinskog kluba Glenom Davisom dodatno podgrijali u srijedu kada je litavski novinar Donatas Urbonas objavio da je američki razigravač na korak od potpisa za Anwil.

Kao što smo već tada pisali, Urbonas je u razgovoru za Basketball.hr kazao da Wroten žarko želi u Poljsku i da je situacija prema njegovim saznanjima na korak od finalizacije.


Podsjetimo, iz kluba su to poslijepodne izdali priopćenje u kojem su kazali da imaju važeći ugovor s nekadašnjim igračem 76ersa i da će zatražiti zaštitu od FIBA-e.

 Ugovor o sportskoj suradnji kojim se Klub zaštitio svim potrebnim stavkama, kao takav je važeći, jer je u pregovorima ovjeren i potpisan od strane svih službenih osoba kao što je slučaj u sklapanju svake suradnje ovakve vrste.

Mi u klubu i dalje vjerujemo u pozitivan ishod ovog slučaja, ali ćemo u međuvremenu poduzeti sve potrebne radnje da zaštitimo interese KK Zadar – pisalo je u službenom priopćenju dalmatinskog abaligaša.

Zadrani su proteklih nekoliko dana u tišini pokušali izgladiti stvari i izbjeći ponavljanje situacije s Big Babyjem koji je prošle sezone najavljivan kao veliko pojačanje Zadra, no na koncu nije odigrao niti jednu utakmicu u Donatovom gradu.

U tome nisu uspjeli, pa će Wroten svoju karijeru nastaviti u momčadi Igora Miličića.


Davis je sredinom listopada kao glavne krivce istaknuo trenera Aleša Pipana i organizaciju samog kluba.

– Razlog zašto smo u ovoj situaciji je taj što Zadar ima puno unutarnjih problema. Organizacija je s*anje. Na kraju dana… trener ne voli je*ene igrače. Viče i dere se na njih, a ja neću biti dijelom toga i ne biti plaćen kada znam svoje igračke kvalitete. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo, žao mi što su se stvari odvile na način na koji su se odvile – kazao je tom prilikom Davis na svom službenom Instagram profilu.

Wroten za sada – šuti.

A šute i iz zadarskog kluba iz kojega nisu mogli dali dodatne informacije, kazavši da i dalje čekaju službeno očitovanje FIBA-e, dodavši da je očito da se nešto događa pošto ga je Anwil najavio.