Hrvatska
Regija
VIDEO: Zadrani spomenuli sudački 'modus operandi' i traže promjene pred nastavak sezone

VIDEO: Zadrani spomenuli sudački 'modus operandi' i traže promjene pred nastavak sezone

Autor: Paulo Sarić

Teško je dobiti utakmicu kad navijači 'žele pobjedu' više od igrača na terenu…

Nakon tri uzastopne pobjede, dvije u hrvatskom prvenstvu i jedne u ABA ligi, te prvog trijumfa pred domaćim navijačima u regionalnom natjecanju utakmica protiv FMP-a trebala je poslužiti kao zamašnjak pred nastavak sezone i odmaknuti Zadrane od zone ispadanja. Ipak, beogradski je sastav u petak pokazao veću kvalitetu i zasluženo slavio u dvorani „Krešimir Ćosić“ ostavivši Nazorove trupe na četiri pobjede iz 12 kola.

- Čestitam protivniku jer je pokazao veći karakter, veću požrtvovnost i bolju timsku igru od nas. Ispričavam se navijačima jer su željeli pobjedu više nego moji igrači. Ušli smo mlako, defenzivno nismo bili pravi… Kao da smo bili uspavani. A tako se utakmice poput ove, koje su energetski jako zahtjevne, ne mogu dovesti u željeni ritam. Imali smo nekoliko priključaka, čak i vodstvo u finišu utakmice, ali kako smo igrali sam finiš, tako smo trebali igrati cijelu utakmicu – rekao je domaći trener nakon poraza od FMP-a i naglasio - ako ne promijenimo pristup, prvenstveno što se tiče kontrole skoka te agresivnosti na loptu i liniju dodavanja, protivničke će ekipe biti razigrane i događat će nam se ovakve situacije.


Nije to bilo prvi put ove sezone da Zadar ne igra dobro pred svojim navijačima. Podsjetimo, i u brojnim dosadašnjim pobjedama Nazor je bio svjestan nedostataka u igri svoje ekipe.

- Nije bilo timske igre i protoka lopte. Protivnik je, za razliku od prethodnih momčadi s kojima smo igrali, imao kvalitetu da to kazni – dodao je 40-godišnji stručnjak.

Domaćini su, osim igrom svoje momčadi, nezadovoljni bili i suđenjem.

- Pogledajte samo je li onaj zadnji faul bio na utakmici protiv Mege i jesmo li mogli dobiti dva bacanja. Sve će vam biti jasno. Slobodno pogledajte jesu li bile tri sekunde kada Apić dominira u reketu. Jesu li bili koraci… - odgovorio je Ante Nazor na upit novinara.


Uistinu, Dragan Apić je u nekoliko navrata 'kampirao' u zadarskom reketu te je znalo proći i po sedam-osam sekundi prije nego bi dobio loptu.

- Očito je to neki modus operandi. Ali ne bih želio ulaziti u to. Neka oni rade svoj posao. Ja imam svojih grešaka. Trudim se raditi pošteno i najbolje što znam, ali moja je ekipa došla na polje sudaca. A moja ekipa ne smije doći na polje nikoga, posebno kada igramo doma. Ni sudaca niti protivnika! To je ono što moramo promijeniti – zaključio je Nazor.

Pred Zadranima je nekoliko dana pauze, a sljedeći izazov očekuje ih u subotu kada gostuju u Zagrebu kod Cedevite. Utakmica se igra u Domu sportova s počekom u 19 sati.