Hrvatska
VIDEO/FOTO: Pogledajte kako mladi Zadrani slave naslov prvaka države!

VIDEO/FOTO: Pogledajte kako mladi Zadrani slave naslov prvaka države!

Autor: Paulo Sarić

Duje Brala zasluženo proglašen najkorisnijim igračem pretkadetske završnice.

Pretkadeti Zadra danas su u zagrebačkom Domu sportova svladali vršnjake iz Cedevite i došli do naslova državnog prvaka. Iako trener novog prvaka Jure Ružić uoči turnira nije htio stavljati pritisak na svoje momke, mladi su Zadrani suvereno došli do trofeja. Prvo su u polufinalu uvjerljivo svladali vršnjake iz Splita 93-68 da bi ranije tijekom današnjeg dana jednako uvjerljivo nadvisili mlade Zagrepčane 65-88 i okitili se naslovom prvaka države.

Zadrane je do titule prvaka Hrvatske vodio mladi reprezentativac Duje Brala koji je u dva dana zabio 63 koša i uhvatio 37 skokova čime je zaslužio nagradu za najkorisnijeg igrača završnice pretkadetskog prvenstva.

Razumljivo, mladi su Zadrani bili presretni obavljenim, a kako je izgledalo dalmatinsko slavlje usred Zagreba pogledajte u videu.


Hrvatska je košarka od posljednje zlatne zadarske generacije dobila jednog reprezentativca, Domagoja Mavru, i još nekoliko prvoligaških igrača, a sada je pred novom generacijom zadarskih šampiona naporan rad i dokazivanje kako bi i oni jednoga dana došli do seniorske košarke.