Hrvatska
Regija
Vikend pod nacionalnim i regionalnim obručima

Vikend pod nacionalnim i regionalnim obručima

Autor: Branko Tabak

Sve na jednom mjestu, a nije vaš omiljeni prodajni centar.

11. kolo HT Premijer lige u utorak su otvorili Zadar i GKK Šibenik. Zadrani su slavili s uvjerljivih 84-72. 

Kolo se nastavlja u četvrtak kada se u gradskom derbiju sastaju Cibona i Cedevita (20 sati). Ostale utakmice na rasporedu su u subotu. Gorica i Škrljevo te Bosco i Zabok igraju od 18, a Split i Alkar i Vrijednosnice Osijek i Hermes Analitica od 19 sati.

U ABA ligi Zadar je u petak domaćin FMP-u Jedna je to od 'kvalifikacijskih' utakmice Zadrana u borbi za očuvanjem prvoligaškog statusa. Susret započinje u 20 sati. Obje momčadi imaju u dosadašnjem dijelu natjecanja po 4 pobjede. U prvom susretu u Železniku FMP je slavio 99-86.

Cibona dva dana nakon premijerligaškog obračuna s Cedevitom u svojoj dvorani dočekuje savršenu Crvenu zvezdu. Ova utakmica započinje u 17 sati. Dva sata kasnije Cedevita na rasporedu je još jedan ZG-BG derbi. Cedevita je gost kod Partizana.

U Prvoj ženskoj ligi tri se susreta 11. kola igraju u subotu, a preostal tri u nedjelju.

U subotu se sastaju Mursa i Ragusa (16 sati), Pula i Plamen Požega (17 h) i Medveščak i Zadar (17:30 h).
U nedjelju su na rasporedu utakmice: Split - Trešnjevka (15:45 h), Brod na Savi - Šibenik (18 h) i Zagreb - Podravac (19:30 h). 

U petak u 19 sati 11. kolo Prve muške lige otvaraju Dubrava i Jazine. U subotu su na rasporedu tri utakmice i to: Ribola Kaštela - Dubrovnik (18:30 h), Pula 1981 - Đakovo (20 h) i Agrodalm - Rudeš (20 h). U nedjelju kolo zatvaraju Universitas i Kvarner 2010 (17 h) i Sonik-Puntamika i Zapruđe (19 h). 

Dodajmo na kraju kako će se u četvrtak 20. prosinca za četvrtfinale Kupa Ružice Meglaj Rimac boriti Brod na Savi i Ragusa. Utakmica počinje u 20 sati. Split je danas u 12. kolu Druge ABA lige od 18 sati gost Vršca.