Hrvatska
Regija
Zadar i dalje bez Kalajžića, Mihailović poručio: Prihvaćen sam fenomenalno

Zadar i dalje bez Kalajžića, Mihailović poručio: Prihvaćen sam fenomenalno

Autor: Luka Perić Photo: SC Derby/ Filip Roganović

Dolazi Budućnost

Dvorana Krešimir Ćosić u sljedeća tri vikenda ugostit će tri ponajbolje momčadi AdmiralBet ABA lige prošlih godina. Kao prva od njih sutra u 4. kolu AdmiralBet ABA lige dolazi Budućnost VOLI, momčad koju Zadar tradicionalno teško pobjeđuje i od koje je izgubio zadnjih osam utakmica, šest ligaških, jednu u Superkupu i nedavno na turniru Široki 2024.

– Budućnost VOLI u ABA ligi pokazuje najbolju formu od svih. Izuzetno su kvalitetna defenzivna momčad, s ekstra kvalitetnim napadačem Ferrellom, morat ćemo biti na puno boljoj razini nego do sada ako se mislimo nadati nekom dobro rezultatu. Sezona je u ranoj fazi, mi nismo na razini na kojoj smo bili lani, što je razumljivo jer je momčad nova. Nadam se da će nam publika i ovog puta pomoći, mi ćemo dati sve od sebe a za što će to biti dovoljno vidjet ćemo, najavio je utakmicu trener Zadra Danijel Jusup.

U dresu Budućnosti svake godine možemo gledati vrhunske košarkaše, no jedan od njih ove godine nosi zadarski dres. Riječ je naravno o Vladimiru Mihailoviću, koji je prošle godine igrao za podgorički klub do ozljede. Bio je raspoložen baš u utakmici protiv Zadra, kada je ubacio 24 poena. Nakon dugog oporavka priključio se Zadranima netom prije početka sezone i bio je jedna od svijetlih točaka čak i u nedavnim porazima.

– Od momenta kad sam došao u Zadar trudio sam se uklopiti na najbolji način. Prihvaćen sam fenomenalno i osjećam se jako dobro. Gledam da napredujem korak po korak i pomognem momčadi na najbolji način. Blizu sam svog optimalnog izdanja, to je proces koji ima svoj put, da ide u pravom pravcu, kaže Mihailović.

Za bivšu momčad ima samo riječi hvale.

– Budućnost  je momčad s jako velikom kvalitetom, pravljena za sami vrh ABA lige i Eurokupa. Ključno je da pođemo od sebe, pogotovo jer smo rano u sezoni, trudom i radom da naše stvari radimo na najbolji mogući način. Trebamo dignuti energiju na još veću razinu kako bismo mogli napredovati, Sigurno ću dati sve od sebe, očekujem da cijela momčad uđe u utakmicu na najbolji način, za što će to biti dovoljno, vidjet ćemo, kaže Mihailović.

Zadru i dalje nedostaje ozlijeđeni Mate Kalajžić, dok je ostatak momčadi zdrav i spreman za sutrašnji susret. Očekuje se veliki odaziv publike, a kao novost se može spomenuti kako je klub do sada prodao preko 1.500 godišnjih pretplata. Uz veliku podršku s tribina i veliki protivnici mogu padati u Zadru.

Utakmica se igra u subotu u Dvorani Krešimir Ćosić s početkom u 20 sati, uz izravan prijenos na Areni Sport 1.

Standings provided by Sofascore