Hrvatska
Zadrani s novim razigravačem traže gostujuću pobjedu

Zadrani s novim razigravačem traže gostujuću pobjedu

Autor: Paulo Sarić

Ključ pobjede nalazi se na defenzivnoj strani terena.

Nakon uvjerljivog otvaranja sezone i lagane pobjede nad KK Pula 1981, uvjerljivije nego to konačni rezultat pokazuje, KK Jazine Arbanasi okreće se prvom gostujućem izazovu. Drugi protivnik igračima Luke Bujasa je Đakovo, momčad koja je također pobjednički krenula u natjecanje i s 15 razlike svladala Kvarner 2010. Zadrani su u odnosu na prvu utakmicu ostali bez svoje glavne zvijezde Jakova Vladovića koji je prije nekoliko dana pojačao ambicioznu Hermes Analiticu, no zamjena je ekspresno stigla.

- U odnosu na prošlu utakmicu dodali smo još jednog igrača, Mirzu Sarajliju i mislim da nismo previše izgubili na kvaliteti na pozicijama jedan i dva. Protiv Pule smo odigrali jako dobro te se nadam da ćemo nastaviti u istom ritmu i u Đakovu – rekao je u najavi utakmice mladi Josip Gulam koji je Puljanima prošlo kolo ubacio osam koševa uz četiri asistencije.

Sarajlija je prošle sezone s 14,7 koševa i 5,7 asistencija u prosjeku bio statistički najbolji igrač 'Žute podmornice' u HT Premijer ligi te je njegov povratak biti vrijedan dodatak Bujasovoj momčadi koja želi iskoristiti povoljan raspored na otvaranju sezone i s dvije pobjede krenuti u sezonu.

No, neće biti lako čega je svjestan i mladi Šibenčanin.

- Đakovo je kvalitetna ekipa koja igra s pet niskih igrača od kojih svi imaju jako dobar šut što potvrđuje i susret prvog kola u kojem su pogodili čak 17 trica i dali 110 poena. Igraju jako brzo, svi šutiraju te će nam od tu prijetiti najveća opasnost. Ključ pobjede bit će na defenzivnom dijelu terena te ćemo kvalitetnom i agresivnom obranom morati onemogućiti lagane i otvorene šuteve kako bismo lakše došli do druge pobjede, prve gostujuće u sezoni – dodao je Gulam.

Utakmica se igra u nedjelju, s početkom u 17 sati u Nastavno-sportskoj dvorani Đakovo.