Hrvatska
VIDEO: Jakov Vladović potpisao za Jazine!

VIDEO: Jakov Vladović potpisao za Jazine!

Autor: Paulo Sarić

Iskusni razigravač ostaje u rodnom gradu.

Košarkaški klub Jazine Arbanasi danas je doveo veliko pojačanje. Zadrom je prilično glasno odjeknula vijest o potpisu nekadašnjeg kapetana KK Zadar Jakova Vladovića za ovosezonskog prvoligaša koji donedavno nije imao – igrače za trening. No, malo po malo i 'Žuta podmornica' skuplja svoju posadu, a iskusni će playmaker kao prvi časnik povesti svoju novu momčad u nadolazeću sezonu.

- Nakon odlaska iz KK Zadar Vladović nije imao klub te smo prije nekog vremena stupili u kontakt. Na koncu smo dogovorili suradnju otvorenog tipa te će Jakov biti naš igrač dok mu ne dođe bolja ponuda. Već je odradio nekoliko treninga s momčadi, a ne treba ni spominjati o kakvom se igraču radi. Tim više što igra na poziciji razigravača koja je itekako deficitarna u hrvatskoj košarci i na puno višim razinama od one na kojoj se mi nalazimo. Došao je spreman i vidi se da je radio na sebi preko ljeta – izjavio je trener Jazina Luka Bujas.


Vladović je prošle sezone u Jadranskoj ligi zabijao 10 koševa u prosjeku uz gotovo pet asistencija za nešto manje od 28 minuta koliko je provodio na parketu.

- Njegov nam dolazak puno znači. Svi znamo o kakvoj se kvaliteti radi, a i meni je kao treneru drago da ću moći raditi s tako iskusnim i kvalitetnim igračem – dodao je Bujas.

Dolazak Jakova Vladovića nije jedina novitada iz 'Žute podmornice'. Lanjski je premijerligaš prije nekoliko dana doveo i mladog Šibenčanina Bruna Španju koji je prošlu sezonu započeo u redovima Hermes Analitice, a ovo je ljeto jedno vrijeme trenirao i s 'Građanima'.

- Radi se o mladom i kvalitetnom igraču koji igra na poziciji četvorke, a po meni do sada nije dobio pravu priliku. Tijekom svog prvog boravka u Šibeniku momčad s Baldekina imala je snažnu visoku liniju koju su predvodili Miralem Halilović i Toni Vitali. No, radi se o inteligentnom momku koji je, za razliku od nekih svojih vršnjaka, shvatio da mu je pametnije jednu sezonu odigrati na nižem rangu gdje će dobiti minutažu i imati priliku biti jedan od nositelja igre – izjavio je strateg 'Podmorničara'.


Jazinama je pred početak sezone prave probleme stvarala činjenica da su jedna od rijetkih momčadi koja će imati profesionalni pristup radu s dva treninga dnevno, no upravo je mogućnost kvalitetnog rada na treninzima bila jedan od faktora koji je privukao visokog Šibenčanina u Zadar.

Dodajmo da se treninzima 'Žute podmornice' priključio i američki krilni igrač Preston Bungei. Prvi dojmovi su za sada pozitivni te je vidljivo da fizičkim sposobnostima odskače od konkurencije, a koliki će doprinos imati ovisit će, kao i uvijek, o tome kako se prilagodi novim okolnostima.