Hrvatska
Zdovc odbio čestitati svojim momcima nakon pobjede – Ako se iti malo opustimo možemo dobiti po p****

Zdovc odbio čestitati svojim momcima nakon pobjede – Ako se iti malo opustimo možemo dobiti po p****

Autor: Paulo Sarić

Ni ozljeda Cherryja ni činjenica da je Roko-Leni Ukić „riknuo“ nije koštala Cedevitu.

Nije to bila preslika prvog finalnog ogleda. Cedeviti se vratio Stipanović te je kontrola skoka automatski prešla na stranu aktualnog hrvatskog prvaka, pa ni ozljeda Willa Cherryja u samoj završnici nije igrala presudnu ulogu.

- Nakon poraza otprije tri dana malo smo se skupili. Prije svega energetski smo bolje reagirali i mislim da je to ključ za ovu seriju. Očekivali smo težak susret jer je pritisak bio na nama. Dali smo sve od sebe i ostvarili bitnu pobjedu. No, tek je 1-1 i ima se još puno za igrati – rekao je nakon utakmice jedan od junaka gostujuće pobjede Andrija Stipanović.

Visoki Mostarac nije mogao izbjeći pitanje je li mu žao što je propustio prvi finalni dvoboj, s obzirom na to kakvu prevagu radi na parketu.

- Iskreno, nije. Nisam bio spreman. Svaka tri samo dana radili testiranja da vidimo u kakvom sam stanju. Bilo bi preriskantno. I danas sam osjetio zatezanje – priznao je 31-godišnji bosanskohercegovački reprezentativac koji je dodao da bi vjerojatno propustio jučerašnji ogled da u pitanju nije bilo finale - doktor je rekao da dobro zarasta, ali da igram na vlastitu odgovornost. No, finale je finale. Dobro sam se zagrijao i nisam mislio o tome te je sve dobro završilo.


FOTO: KK Cedevita

Iako je iza njega uspješna međunarodna karijera u kojoj je nosio dres čak devet klubova iz četiri države, Andrija u vitrinama nema niti jedan naslov državnog prvaka.

- Ovo je moje drugo finale u Hrvatskoj, prvo nakon Splita. Jedan od razloga zašto sam došao u Cedevitu bilo je upravo igranje u finalima. U Turskoj sam nastupao u osrednjim ekipama i nisam imao šanse da osvajam prvenstva. Za mene je to svakako veliki motiv i dajem sve od sebe da dođem do trofeja – dodao je jedan od ključnih aktera Cedevitinog trijumfa..

Za razliku od ponajboljeg igrača gostiju, trener Jurij Zdovc nije bio toliko entuzijastičan nakon pobjede i vraćanja prednosti domaćeg terena.

- Pobijedili smo. Neću čestitati svojim momcima zbog toga što još ništa nismo napravili. Zna se koji je naš cilj – osvojiti prvenstvo. Ovo danas je bila samo jedna etapa na tom putu. Odigrali smo puno bolje, puno čvršće [nego u prvoj utakmici]. Imali smo nekih problema, posebno s faulima i povredom Willa. To nas je malo poremetilo jer je Roko riknuo, no na kraju smo uspjeli preživjeti zadnji napad Cibone. Idemo dalje. Treba se dobro odmoriti i u četvrtak odigrati na istoj razini ako želimo doći do naslova. Cibona igra dobro, čvrsto, i ako se iti malo opustimo, kao što se pokazalo u prvoj utakmici, možemo dobiti po… po… prstima – dobro se snašao iskusni Slovenac koji je, ipak, jasno pokazao čega se boji.

FOTO: KK Cedevita

U nedjelju je veliku pomoć imao u raspoloženom Andriji Stipanoviću koji je ne samo završio susret s 15 koševa i devet skokova, od čega čak šest u napadu, već i gotovo prepolovio učinak najboljeg igrača Cibone iz prve utakmice Luke Žorića.

- Andrija nam je svakako bitan. Tu nema tajne. No, prva je utakmica definitivno bila ispod svake kritike. Igrači su to odmah shvatili. Već dok smo analizirali snimku susreta vidio sam kako momci gledaju otvorenim očima i slušaju. Shvatili su da to nije ekipa koju bih volio voditi i trenirati. Nakon prvog dvoboja sam rekao da smo igrali sebično i u napadu i u obrani i da će onaj koji je gledao susret reći: „Što ovaj Zdovc radi? Svira ku*cu. Ne radi ništa“ – kazao je Zdovc i zaključio - još uvijek ima puno prostora [za napredak], ali energetski je to bilo jako dobro. Na igračima se vidjela energija. No, ovo je bila samo jedna utakmica.

Iduća se igra u četvrtak u Domu sportova, s početkom u 20 sati.