Hrvatska
Regija
Zna se recept za bolji Zadar. Nazor od svojih momaka traži igru na rubu – incidenta!

Zna se recept za bolji Zadar. Nazor od svojih momaka traži igru na rubu – incidenta!

Autor: Paulo Sarić

Desetak dana pauze dobro će doći dalmatinskom abaligašu.

Zadar je sinoć uvjerljivo poražen od aktualnog regionalnog prvaka Budućnosti. Domaćini su se držali tek prvih pet minuta, a onda je momčad Aleksandra Džikića ubacila u brzinu više i pogodila nekoliko trica te se odvojila na dvoznamenkastu prednost koju nije ispuštala do kraja susreta. Konačni šut Crnogoraca za tri poena (16-27) ostavio bi bez šanse i puno kvalitetnije momčadi negoli je to Nazorova družina. S pozitivne strane, nije bilo puno izgubljenih lopti, a i uspostavljen je relativan balans u skoku.

- Prvi dojam je da je Budućnost momčad višeg ranga i da je ovo realna situacija. Ostaje žal da smo utakmicu izgubili bez ispaljenog metka. Nije tu bilo 'fighta' od početka, nije bilo tečnosti u napadu da se zadrži pozicija na perimetru. Protivnik nas je u našoj dvorani odbacio na deset metara od koša. Nije bilo dodatnog napora da se napravi 16 malih faula, po četiri u svakoj četvrtini, i da im se oteža posao. Kad je protivnik došao do obruča, razigrao se šutom za tri poena. To je impozantno u njihovoj ekipi u zadnjih 15 dana, i na puno većoj razini od ove, euroligaškoj – izjavio je domaći trener nakon jučerašnje utakmice.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Olakotna okolnost domaćoj momčadi može biti neigranje Lovre Bašića koji je radi ozljede propustio susret, no u toj činjenici ne treba tražiti alibi. Jednako tako, stvari treba sagledati realno i priznati da je Budućnost neusporedivo kvalitetnija, ako hoćete i skuplja, momčad od Zadra i da se takvim ekipama može suprotstaviti jedino agresivnom igrom i makijavelističkim pristupom.

- Ne mogu biti zadovoljan, ali moram prihvatiti realnost i ići u tom smjeru. Mislim da ova ekipa može dosta napredovati. Prije svega da na domaćem terenu igra onako kako treba igrati. Ne na rubu faula, već na rubu incidenta. Najbitnije je da na tome radimo tijekom ove pauze. Trebamo se resetirati i to si staviti u glavu. Moramo početi dobivati na domaćem terenu – zaključio je Nazor.

Pred Zadrom je desetak dana bez službenih utakmica, a pauza će treneru Anti Nazoru dobro doći da utvrdi postulate igre, uigra novog razigravača Kwamea Vaughna i dobije dodatni uvid u karakter pojedinih igrača. Da se vidi tko može, a tko ne može pratiti zahtjeve koje pred njih postavlja igranje regionalne lige.

Kao što je rekao sam trener, uskoro dolaze utakmice „koje se moraju pobijediti“.