Hrvatska
„Ako uđeš labavo dobiješ zakucavanje u facu“. Pred Zadrom je tjedan stabilizacije i pripreme za Megu

„Ako uđeš labavo dobiješ zakucavanje u facu“. Pred Zadrom je tjedan stabilizacije i pripreme za Megu

Autor: Paulo Sarić

Grant na poštedi radi boli u nozi.

Zadrani su u nedjelju uvjerljivom pobjedom nad Vrijednosnicama Osijek okončali napornu vikend turneju. Niti 24 sata nakon završetka utakmice šestog kola ABA lige protiv Krke u Novom Mestu igrači Ante Nazora na domaćem su terenu svladali Osječane rezultatom 90-69. U redovima Dalmatinaca posebno su se istakla dva imena. Luka Božić i Mislav Brzoja. Dok je mladi Bjelovarac samo nastavio tamo gdje je stao u Sloveniji i za nešto više od 21 minute ubacio 15 koševa i uhvatio šest skokova, Brzoja je prvi put u sezoni zabljesnuo i pokazao za što je sposoban.

- Prvo bih čestitao Osijeku na odličnoj igri. Trener im radi dobar posao i odlično je složio momčad. Nismo ovu utakmicu uzimali zdravo za gotovo. Razmišljali smo kao da nema sutra i tako smo i ušli u susret. Bila je ova odlična timska pobjeda i tako idemo dalje – rekao je 24-godišnji Zagrepčanin koji je u nedjelju predvodio Zadrane s 21 poenom, deset skokova i tri blokade – mislim da je to dobar znak koliko je ova ekipa široka i da svaku utakmicu netko drugi može iskočiti i donijeti nam pobjedu. Danas sam to bio ja, ali ovo je bila momčadska pobjeda.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Anti Nazoru bio je to povratnički debi na Višnjiku otkad je prije dva tjedna preuzeo klupu Zadra. Raspored je nalagao da se pred prvu domaću utakmicu odrade tri gostujuće. Na koncu, omjer vrlo dobrih 3-1.

- Pripremali smo se za oštrog Osijeka koji igra odlično u hrvatskom prvenstvu i ima dvije pobjede u Alpe-Adria kupu. Pismena su i tvrda ekipa. Probali smo neke varijante s mladim igračima kako bismo imali dodatnu agresivnost te smo pokušali iskoristiti momke koji su manje participirali. Kada smo odlazili na put pripremali smo se za oba susreta jer nije imalo smisla buditi momke da se pripremimo za drugog protivnika jer ovo i nije bila regularna situacija. Dobro je što smo upisali dvije pobjede i [što] imamo velikog prostora za napredak – izjavio je trener Zadra nakon utakmice i skrenuo pozornost na neke nedostatke u igri koje su njegovi momci pokazali - ako uđeš labavo, dobiješ zakucavanje u facu koje te osvijesti kao triska. To nam se dogodilo i moramo se pripremati tako da u svakoj sekundi budemo maksimalno fokusirani i 'nabrijani' na protivnika i da nikome ne dozvolimo da se 'nabrije' na nas.

Ipak, generalni dojam je bio pozitivan.

- Utakmica je imala uspona i padova, ali pokazali smo timsku igru i čestitao bih svima, i igračima i publici. Atmosfera je bila izvrsna i vrlo poticajna za moju momčad - dodao je splitski strateg.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Zadar je do pobjede došao „u šarenom sastavu“, prije svega što se tiče minutaže. Kapetan Špralja igrao je samo šest, Mario Little devet, a Božić 21 minutu. No, poštedu je jedini dobio iskusni razigravač Malcolm Grant.

- Grant se žalio na bol u nozi i htjeli smo ga poštedjeti, a htio sam i Luku Tomasa nagraditi za ono što je u bitnom trenutku utakmice u Novom Mestu pokazao na obrambenom i napadačkom dijelu pa sam utakmicu i drugo poluvrijeme počeo s njim – pojasnio je 39-godišnjak na zadarskoj klupi i nastavio - tražili smo atipične petorke, ali 'Božo' je momak koji ima veliku energiju i njemu ne bi smetalo odigrati ni još jednu utakmicu da je trebalo. Nastavljamo dalje, puno je posla pred nama. Trebamo stabilizirati neke stvari koje smo postavili jer smo se do sada pripremali na 'stani pani' situacije. Sada je vrijeme da se stabiliziramo, a to se ne može postići ako ne radimo. U petak nas očekuje protivnik koji igra brzu i atraktivnu košarku i moramo biti spremni – zaključio je Nazor.

Vremena za odmor nema previše jer već za tri dana u Zadar dolazi drugoplasirana momčad ABA lige Mega Bemax.