Hrvatska
'Dvokorakom' do polufinala ili 'treća sreća' za Šibenčane?

'Dvokorakom' do polufinala ili 'treća sreća' za Šibenčane?

Autor: Paulo Sarić

Tražit će se karta više.

Treći susret Šibenika i Zadra u samo osam dana, drugi na Baldekinu. 72 sata nakon što su na domaćem terenu napravili prvi korak ka polufinalu doigravanja hrvatskog prvenstva pred Zadranima je novi okršaj s 'Građanima', još jedan koji se igra u sjenu borbe za ostanak u ABA ligi. I dok su sve karte bačene na regionalno natjecanje što zorno ilustrira i odluka trenera Nazora koji je u četvrtak odmarao dvojicu najiskusnijih igrača Luku Žorića i Vladimira Dašića koji su prema njegovim riječima mogli nastupiti, ali nije bilo potrebe 'kockati se', utakmice s dalmatinskim rivalom poslužile su kao katalizator za podizanje samopouzdanja igračima koji su tijekom sezone manje participirali u igri, a koji će zlata vrijediti u zgusnutom rasporedu.

- Očekujem užarenu atmosferu, dobro navijanje s obje strane i pravi dalmatinski derbi. Moramo biti pravi, proširiti rotaciju igrača, zadržati energiju od početka do kraja i nastojati ritmom slomiti protivnika kojeg izuzetno respektiram i koji se u dvije prijašnje utakmice pokazao kao jako, jako respektabilan suparnik koji može odgovoriti na zahtjeve koje utakmica donosi. To nam je dodatan motiv. Bit će to pravi susret koji će nam biti generalna proba za MZT – izjavio je uoči večerašnjeg dvoboja trener Zadra Ante Nazor.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Iako su i na Baldekinu i na Višnjiku bili u igri sve do pred sam kraj utakmice, Šibenčani su na koncu morali stisnuti ruku svojim sjevernim susjedima. U oba su susreta Jurićevim momcima presudile početničke greške - na domaćem terenu nepromišljeni prekršaj Paića nad Božićem, u Zadru izgubljene lopte i kontrola skoka. Upravo će na izbjegavanju takvih, kadetskih felera, biti naglasak u pripremi današnjeg dvoboja u kojemu će domaćini ponovno nastupiti bez Nika Slavice.

- Slavica ima problem s ramenom. Prije utakmice sa Splitom dobio je nezgodan udarac radi kojeg je propustio dva susreta, no na jednom od treninga je opet dobio udarac u to isto rame te je izgubljen za ovu sezonu. Tek za tjedan dana će imati pregled nakon kojega će znati više – izjavio je domaći strateg Miro Jurić.

Utakmica se igra na Baldekinu s početkom u 19 sati.