Hrvatska
Regija
Dovodi li Zadar jednog ili dva igrača? "Ne smijemo srljati, možda se nešto i otvori."

Dovodi li Zadar jednog ili dva igrača? "Ne smijemo srljati, možda se nešto i otvori."

Autor: Paulo Sarić

Velike vijesti iz KK Zadar: vraća se druga momčad, dovodi se još najmanje jedan, možda i dva igrača, a mladi Erslan ponovno ide na posudbu.

Za razliku od klimatskih prilika u gradu, mjesec srpanj je u KK Zadar bio relativno sušan. Mnoštvo mozganja, razgovora i pregovora, ali malo plodova i - dogovora. Učmalost su razbili tek potpisi Ive Ivanova i Jana Palokaja, ali i odlazak Williama Magarityja, kao i propuštena prilika za povratkom Pavla Marčinkovića koji je nakon višetjednog 'naganjanja' odlučio ostati u Splitu.

A onda je krenulo.

U kolovozu nas je zapljusnula prava kiša vijesti koja je rezultirala dovođenjem čak šestorice igrača. Sedmorice, računamo li i Wrotena koji je, barem nakratko, bio priča mjeseca.

Pod peku Višnjika stizali su, redom: Ivan Siriščević, James Farr, Bryon Allen, Martin Junaković, Dominic Gilbert i Filip Vujičić.

FOTO: Na pripremama od prvog dana (ŠRC - Nenad Opačić)

Posao tu nije stao. Dogovorena je i suradnja s novim tehničkim partnerom, obznanjeno je ponovno pokretanje klupske televizije, a najavljen je i početak prodaje godišnjih ulaznica koje su „na kioske“ stigle prvoga dana rujna.

Tražili smo karakterne igrače koji znaju igrati košarku, koji misle na momčad, na rezultat, a na kraju krajeva i na klub. Zadovoljni smo što su s nama i što polako kompletiramo ekipu – izjavio je sportski direktor dalmatinskog abaligaša Branimir Longin i dodao – očekuje nas naporan rad, puno utakmica i teška sezona. Kao što znate, fali nam još jedan, najvjerojatnije visoki igrač, mada nije isključen ni igrač u rotaciji na bekovskim pozicijama. Mišljenja smo da ne smijemo srljati i  kupiti ono što nam je prvo nadohvat ruke, već da trebamo malo pričekamo. Možda se nešto i otvori. Za sada sve ide kako smo planirali.

FOTO: Još jedno, ili pak dva, pojačanja (Šime Zelić - Basketball.hr)

Zadrani su s pripremama krenuli 12. kolovoza. Nakon početnih dana tijekom kojih je naglasak stavljen na fizičku pripremu, polako se počelo raditi i na tehničko-taktičkim stvarima. Sve je više treninga s loptom i rada na automatiziranju kretnji kako bi se što spremnije dočekala natjecateljska sezona, a u subotu je odigrana i prva pripremna utakmica.

Podsjetimo, u susretu zatvorenom za javnost Zadar je u Višnjiku svladao Split rezultatom 101-79, da bi Splićani sinoć uzvratili u susretu na poen više.

Momci dobro rade i dobro se trenira. Moram reći da mi je drago što vlada pozitivna atmosfera u svlačionici i oko kluba. Najsretniji sam kada pročitam pozitivne komentare koji nam daju vjetar u leđa, pogotovo jer imamo mladu ekipu. Čak i Bryon James su igrači koji su u najboljim, mladim godinama. Trebat će nam strpljenja, puno rada i malo sreće, ali nadam se da ćemo imati dobru sezonu – dodao je prvi operativac dalmatinskog kluba.

FOTO: Kad bi se bar vratio, razmišljaju Zadrani (Šime Zelić - Basketball.hr)

Odustajanje KK Sveučilište u Zadru od daljnjeg sudjelovanja u natjecanjima pod ingerencijom HKS-a kako bi se posvetili nastupima na međunarodnim turnirima ostavilo je upražnjenim poligon za razvoj mladih igrača. Stoga je ovo ljeto obnovljena suradnja s KK Pet Bunara koji je i prije desetak godina bio razvojna momčad zadarskog kluba.

Oni će prije svega služiti juniorima i momcima koji čekaju ulazak u prvu ekipu. Registrirat ćemo 16-17 igrača, a među njima će biti i Korman, Brala, Fantina… Mislim da je to prava stvar za nas. Bit će usko povezani s prvom momčadi, a Jure Ružić će biti trener. U seniorskom 'rosteru' ćemo imati petnaestak igrača od čega će njih troje-četvero biti na dvojnoj licenci u Pet Bunara – kazao je Longin koji je otkrio da će donedavni junior Zadra i prošlosezonski igrač KK Sonik Puntamike Roko Erslan nadolazeće sezone nastupati za 'Žutu podmornicu' – Roko se već priključio Jazinama i tamo će pokušati pronaći svoj put do prve momčadi.