Hrvatska
Regija
(FOTO) Jusup stišava euforiju nakon rekordne pobjede: „I dalje smo zadnji na tablici...“

(FOTO) Jusup stišava euforiju nakon rekordne pobjede: „I dalje smo zadnji na tablici...“

Autor: Paulo Sarić

Posebno veseli obrana iz drugog poluvremena.

Bila je to, bez dileme, najbolja partija Zadra ove jeseni. Furiozna predstava u kojoj su naplaćene sve muke s otvaranja regionalne sezone očarala je sve koji su nedjeljnu večer, umjesto u toplini svojih domova, odlučili provesti na Višnjiku. Nešto manje od 2000 gledatelja vidjelo je štošta, od lijepih kombinacija i otvorenih šutova, preko atraktivnih zakucavanja i trica preko ruke, pa sve do obrane u kojoj se na parketu ostavljala i posljednja kap znoja.

Sretan sam jer su se rad, trud i vjera vratili. Malo smo 'zavezano' ušli u utakmicu, što me zabrinulo. Kao i protiv Partizana, imali smo šansu da se rano odvojimo, ali danas smo imali sreće jer je Cedevita bila indisponirana. Promašili su puno toga za tri poena, a to nisu bili teški šutovi... – izjavio je trener Zadra Danijel Jusup i istaknuo što smatra ključem pobjede – nakon prednosti iz prvog poluvremena bilo je bitno dobro otvoriti nastavak. Odigrali smo obranu na visokoj razini, što me posebno veseli. I dalje smo zadnji na tablici te moramo ostati skromni, raditi i vjerovati da će biti još ovakvih utakmica.

Valja biti iskren i kazati da su Slovenci jako puno promašivali, pogotovo u prvom poluvremenu kada niti jedan od čak petnaest dalekometnih šuteva upućenih prema zadarskom košu nije našao svoju metu. Velikim su dijelom to bili otvoreni pokušaji… S druge je strane domaćinima sve ulazilo.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Petnaest pogođenih trica i vrlo dobar šut za dva poena posljedica su čak 21 asistencije.

Opasnost je prijetila sa svih strana. Ivanov je s posta dodao četiri puta, jednako kao i razigravački dvojac Junaković-Mavra, a čak je i prvi strijelac dalmatinskog sastava Bryon Allen koji više voli opaliti preko ruke nego se vode napiti - tri puta uspješno uposlio suigrače.

Svaka utakmica je priča za sebe, a napad je uvijek posljedica obrane. Kada igraš dobru obranu imaš veću sigurnost jer znaš da možeš i promašiti. Obradovala me obrana iz drugog poluvremena. U igri jedan-na-jedan smo dobro izgledali, strana pomoći je dobro funkcionirala... Poklopilo nam se – dodao je 58-godišnji stručnjak, prokomentiravši i partiju svog posljednjeg pojačanja Dominika Mavre koji je za nešto više od 18 minuta na parketu ubacio osam poena, čemu je pridodao i četiri asistencije

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Za veću rolu – nije bilo potrebe.

Donio nam je mirnoću u organizaciji igre. Karlo je još uvijek mlad i treba raditi na odgovoru na defenzivni pritisak. S Dominikom imamo širinu. Danas možda i nije bio toliko prodoran kao protiv Mornara, ali to je pitanje svježine. Morat ćemo biti obazrivi i napraviti dobru prevenciju kako bismo ga što je moguće prije doveli u formu u kojoj će moći ispratiti ovaj ritam. No, kako radimo kuću iz dana u dan, a ne od početka, to nije lako – zaključio je Jusup nakon velike pobjede.

Je li jučerašnja pobjeda protiv Cedevite bio tek bljesak u tmurnoj košarkaškoj jeseni, ili pak početak pozitivnog niza, saznat ćemo već u petak kada Zadrani gostuju u Železniku kod FMP-a.