Hrvatska
FOTO: Petani i Palčić poveli Puntamiku u pripreme za novu sezonu

FOTO: Petani i Palčić poveli Puntamiku u pripreme za novu sezonu

Autor: Paulo Sarić

Zadrani u punom pogonu.

Sinoć su se u obnovljenim i ušminkanim Jazinama, pod ravnanjem trenera Šime Kraljevića, po prvi put ove sezone okupili košarkaši Sonik Puntamike. Podsjetimo, mlađi je zadarski prvoligaš prošlog tjedna dobio pozivnicu za ulazak u Prvu mušku ligu te će se od nadolazeće jeseni natjecati na drugoj razini piramidalne strukture hrvatske košarke.

Kasna vijest o promociji rezultirala je i kasnijim početkom priprema, no Zadrani su od prvog dana krenuli s napornim radom kako bi se što bolje pripremili za izazove koji ih očekuju. Prvom je treningu prisustvovalo sedam igrača, a uz starosjedioce Dina Palčića, Eddija Jurjevića i Josipa Ceranju posebno se isticao nekadašnji mladi reprezentativni dvojac – Teo Petani i Ivan Batur. Iskusni zadarski razigravač krajem se kolovoza „vratio kući“ nakon podosta sezona koje je proveo u drugim klubovima, dok je s Baturom postignut dogovor da se priključi treninzima Sonika – na obostrano zadovoljstvo.

Novo lice na prvoj prozivci bilo je i ono mladoga Filipa Jošića, prošlosezonskog igrača KK Bosco koji je Zagrepčanima pomogao da po prvi puta u povijesti izbore ulazak u HT Premijer ligu.

Kako saznajemo, razmišlja se i o dovođenju još pokojeg igrača, a pri kraju je i dogovor s KK Zadar oko posudbe mladih i talentiranih igrača koji bi trebao biti službeno obznanjen u narednim danima.

Puntamika će pripreme odraditi u Zadru, a prvu pripremnu utakmicu odigrat će u Sinju gdje će odmjeriti snage protiv premijerligaša Alkara.

Prvo kolo Prve muške lige donosi nam reprizu prošlosezonskog boja u Dubrovniku, a prvo predstavljanje pred svojom publikom Sonik će imati u drugome kolu kada ugošćuje AKK Universitas.