Hrvatska
Petani se vraća u staro jato

Petani se vraća u staro jato

Autor: Paulo Sarić

S visokim ambicijama u novu sezonu.

Nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac, bivši igrač KK Zadar i miljenik šibenske publike Teo Petani pronašao je novi klub. To jest, preciznije bi bilo reći vratio se tamo gdje je počeo graditi seniorsku karijeru. Lanjski igrač KK Jazine Arbanasi i nedosanjana želja trenera Luke Bujasa danas je dogovorio suradnju sa Sonik Puntamikom, klubom koji je prije nekoliko dana dobio mjesto u Prvoj muškoj ligi.

- Istina je, jutros smo sve dogovorili s njim i igrat će u Soniku iduću sezonu. Rekao bih da se Petani vraća u staro jato, tamo gdje mu je i mjesto – izjavio je u razgovoru za Basketball.hr direktor zadarskog prvoligaša Mirko Jošić.

Petani je u bogatoj karijeri nosio dresove klubova iz četiri države, a najviše ga se sjećaju u Šibeniku gdje je zahvaljujući zalaganju na terenu i požrtvovnoj igri vrlo brzo postao ljubimac navijača i čovjek bez kojeg se ne može zamisliti momčad s Baldekina. Prošlu je sezonu započeo u slovačkim Levickim Patriotima odakle se nakon samo nekoliko mjeseci vratio u rodni Zadar.

Drugi je dio sezone proveo u redovima 'Žute podmornice' kojoj nije uspio pomoći u očuvanju premijerligaškog statusa, a u međuvremenu je i završio pravni fakultet u Splitu.

Diplomirani pravnik među košarkašima priključit će se lanjskim nositeljima Puntamičana, magistru ekonomije Dinu Palčiću te Eddiju Jurjeviću, Josipu Ceranji, kao i novopridošlima Filipu Jošiću i Juri Periću, u momčadi koja će iduće sezone nastupati u drugom razredu hrvatske košarke.

Puntamičane će u pripreme za novu sezonu povesti trener Šime Kraljević, a lopta će se prvi puta zavrtjeti u ponedjeljak 3. rujna u 18:45.