Hrvatska
KK Sonik Puntamika u Prvoj muškoj ligi!

KK Sonik Puntamika u Prvoj muškoj ligi!

Autor: Paulo Sarić

Zadrani su to zaslužili svojim prošlosezonskim igrama.

Odlukom Hrvatskog košarkaškog saveza KK Sonik Puntamika naredne će sezone nastupati u Prvoj muškoj ligi, drugom razredu hrvatske košarke, potvrdio nam je čelni čovjek kluba Mirko Jošić.

- Danas mi je došao mail od HKS-a kojim je potvrđeno da ćemo dogodine nastupati u Prvoj muškoj ligi. Uvjeren da ćemo imati kvalitetnu momčad i pružiti dobre partije u nadolazećoj sezoni – kratko je kazao Jošić.

Zadarski je klub lani bio najugodnije iznenađenje Kupa „Krešimir Ćosić“. Preko Karlovca i Rudeša došao je do odlučujućeg dvoboja za plasman na završni turnir u kojem je snage odmjerio protiv najbolje drugoligaške momčadi u Hrvatskoj, KK Gorica trenera Josipa Sesara.

Puntamika je te hladne siječanjske večeri u Jazinama nadigrala suparnika i iznenađujuće izborila četvrtzavršnicu kupa postavši prva momčad iz trećeg razreda hrvatske košarke koja je zaigrala u završnici natjecanja koje nosi ime velikana hrvatske i europske košarke. Tamo ih je čekao domaćin Zadar koji se pokazao prejakim, no sam plasman i igranje pred 5000 ljudi bili su nagrada za sav uloženi trud tijekom sezone.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Ambicije su porasle te je pogled bačen na plasman u Prvu mušku ligu. Dugo vremena se činilo da Sonik mirno brodi prema svom cilju, no porazi na gostovanjima u Omišu, te pogotovo Dubrovniku protiv izravnog konkurenta za prvo mjesto ispriječili su se Zadranima na tom putu.

Ipak, danas je došla radosna vijest iz Hrvatskog košarkaškog saveza kojom su Puntamičani pronašli svoje mjesto u višem rangu.

S obzirom na to da su u momčadi ostala tri od četiri lanjska nositelja igre – Dino Palčić, Eddi Jurjević i Josip Ceranja, ne treba sumnjati da će Sonik imati konkurentnu momčad.

Prvo okupljanje novopečenog prvoligaša zakazano je za ponedjeljak 3. rujna.