Hrvatska
Juraj Segarić odgovorio Luki Žitku: Ostvario je quadruple-double

Juraj Segarić odgovorio Luki Žitku: Ostvario je quadruple-double

Autor: Sport 023 Photo: LIKAR Krombacher

Zadarska liga košarkašlih amatera i rekreativaca

Četvrto kolo zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca - LIKAR Krombacher donijelo nam je uistinu nevjerojatan statistički učinak. Juraj Segarić, član momčadi Veterana KK Puntamika, ostvario je "quadruple-double", prvi povijesni četverostruko-dvostruki učinak u LIKAR-u, javlja portal Sport 023

Na utakmici u kojoj su Puntamičani svladali Zaglav-Dugi otok rezultatom 92:58, Juraj je postigao 20 poena, uhvatio 10 skokova, podijelio 12 asistencija i ukrao čak 11 lopti za ukupnu LIKAR valorizaciju 78.

Koliko je to rijedak pothvat na košarkaškim terenima svjedoči i činjenica da je, primjerice, u povijesti NBA lige to pošlo za rukom tek četvorici igrača.

Pritom je zanimljivo istaknuti da je samo jedan od njih, Alvin Robertson, uz dvocifreni broj poena, skokova i asistencija, imao i dvocifreni broj ukradenih lopti kao Segarić. Preostala trojica, Nate Thurmond, Hakeem Olajuwon i David Robinson su kao četvrtu kategoriju imali blokade.

Neslužbeni rekord, pak, drži legendarni Wilt Chamberlain, koji je 1968., prema tadašnjim statističarima (premda se u to vrijeme službeno još nije vodila evidencija blokada i ukradenih lopti) na jednoj utakmici NBA lige sakupio 53 poena, 32 skoka, 14 asistencija, 24 blokade i 11 ukradenih lopti.

Segarićev pothvat prisjetio nas je još jednog sjajnog košarkaša kojemu je to pošlo za rukom u mlađim kategorijama. Bio je to nevjerojatni Ricky Rubio, koji je 2006. godine u polufinalu Europskog prvenstva U-16, baš protiv Hrvatske, postigao 19 poena uz 10 skokova, 13 asistencija i 11 osvojenih lopti.

S hrvatskih terena vrijedi se prisjetiti i quadruple-doublea tada 16-godišnje košarkašice Nike Muhl na kadetskom prvenstvu Hrvatske 2018.


Juraj je, naravno, ovim učinkom zaslužio i titulu najkorisnijeg igrača kola u LIKAR-u. Prvi dio LIKAR Krombachera završava ove nedjelje, a natjecanje se nastavlja sredinom siječnja