Hrvatska
Matej Mamić se nakon rastanka s Cedevitom odlučio za posao košarkaškog menadžera

Matej Mamić se nakon rastanka s Cedevitom odlučio za posao košarkaškog menadžera

Autor: Branko Tabak

Na stolu su bile i ponude za trenerski posao.

Nakon potresa u Cedeviti koji su pred kraj listopada prošle godine doveli do odlaska Mateja Mamića s mjesta sportskog direktora kluba u kojem je proveo deset godina i tišine koja je uslijedila Mamić je ponovno košarkaški živ.

Mamić se kao suvlasnik priključio menadžerskoj agenciji Quorum Sports Agency čiji su vlasnici još Davor Kus i Nikša Prkačin.

Podsjetimo, Mamić koji je kao sportki direktor s Cedevitom pet puta bio prvak Hrvatske, šest puta osvajač Ćosićeva kupa, jednom sudionik Final Foura Eurokupa (2011.), jednom sudionik Top 16 Eurolige te četiri puta finalist regionalne ABA lige, od bivšeg se kluba oprosti zahvalom te nije dopustio da se iza svega vuku repovi.

Odvagao je sve poslovne ponude koje je imao, uključujući i one trenerske i odlučio se za menadžerski posao. U posljednje vrijeme njegove su aktivnosti na društvenim mrežama vezane uz 'štićenike' agencije učestale, a svakako jedan od većih poslova od početka godine je i dolazak Luke Žorića u redove Zadra.

Matej Mamić je još sredinom prosinca viđen na tribinama zadarskih Jazinama u društvu Nikše Prkačina. Pratili su ABA-ligaški juniorski turnir na kojem su nastupili Cibona, Zadar, Crvena zvezda, Partizan, Budućnost i Petrol Olimpija.

Dok je Prkačin spojio poslovno i obiteljsko jer je u dresu Cibone briljirao njegov sin Roko, Matej se skoncentrirao na novi posao.

Što su zapisali u svoje notese ne znamo, no možemo vas podsjetiti na koje je igrače pozornost skrenuo naš tata mata od zanata Saša Ćirić, i to u dva dijela.

Juniori koji su nas ostavili bez daha u Jazinama - prvi dio

Junior koji su nas ostavili bez daha u Jazinama - drugi dio