Hrvatska
Regija
Nakon najtežeg poraza u sezoni Jusup opleo po rasporedu i otkrio što ga najviše smeta nakon minus 29

Nakon najtežeg poraza u sezoni Jusup opleo po rasporedu i otkrio što ga najviše smeta nakon minus 29

Autor: Paulo Sarić

Cibona je bila ne jednu, već dvije razine iznad Zadra.

Trebao je to biti derbi hrvatske košarke, a na kraju je ispao najteži poraz Zadra u turbulentnoj sezoni. Bila je to od početka jednosmjerna utakmica u kojoj je igračima Cibone sve polazilo za rukom, dok Zadrani ni po čemu nisu izgledali kao momčad koja je prije samo nekoliko tjedana pobijedila prošlosezonske finaliste ABA lige Crvenu zvezdu i Budućnost.

Porozna obrana i predvidljiv napad omogućili su 'Vukovima' da lakše od očekivanog dođu do plijena. Kartaškim rječnikom, na Velićeve karike, Jusup je odgovarao lišinama!

Oni koji su bili u dvorani sve su vidjeli. Cibona je u svim segmentima bila ne razinu, nego dvije iznad nas. Bili su brži, bili su precizniji, bili su koncentriraniji, bolje su dodavali, bolje su se kretali... – priznao je trener Zadra i otkrio što ga najviše tišti nakon uvjerljivog poraza – smeta me što nismo pokazali emociju. Ni kada smo gubili nismo se sekirali. Voda teče, a mi po svome! Nismo pokazali promjenu ritma s nekim prekršajem, čvrstim blokom ili, ako hoćete svađom između sebe. Jednostavno smo pustili da sve prođe mimo nas.

Cibona je bila bolja u gotovo svim segmentima igre. Zagrepčani su imali dvostruko više asistencija, više blokada, osjetno manje izgubljenih lopti i znatno precizniji šut. Tek je skok, ta stara mantra hrvatskih trenera, otišao na stranu poražene momčadi.

O košarkaškim elementima nema smisla pričati jer smo tu bili ne razinu, nego dvije ispod – ponovio je 58-godišnji strateg.

FOTO: Bakšaj/Vranar/Laušić (KK Cibona)

Zadrani su bili oslabljeni neigranjem startnog razigravača Dominika Mavre i nedavno pristiglog Bashira Ahmeda koji je protiv Budućnosti nagovijestio da može odigrati solidne minute s klupe.

I jedan i drugi nam puno nedostaju, naročito Dominik, ali to nije opravdanje. To može manjim dijelom popraviti dojam i možemo se donekle vaditi na to, ali ne previše – iskren je bio Jusup i dao svoje viđenje ogromnih amplituda koje njegova momčad pokazuje ovisno o tome igra li na domaćem ili gostujućem parketu – Zadar ima izuzetno lošu pas igru, a da bi se pobjeđivalo u gostima moraš kažnjavati greške protivnika kvalitetnim dodavanjima. Mi s pasom kasnimo i u biti ni nemamo kvalitetne šutove. Da bi pobijedio u gostima moraš odigrati kontranapade i pogoditi šutove za tri poena, a mi teško dolazimo do trica i zato u gostima igramo jako loše. Na domaćem terenu je drugačije jer igramo s većim motivom. Publika je uz nas i daje nam dodatnu energiju. Nama je fokus na domaćim utakmicama i tu se moramo probati izvući, ako ikako možemo.

FOTO: Bakšaj/Vranar/Laušić (KK Cibona)

Utakmica protiv Igokee nameće se kao jedna od ključnih u sezoni. Pobjeda, pogotovo veća od osam razlike, vratila bi Zadrane glavom iznad vode, dok bi ih poraz stavio u nezavidnu poziciju pred posljednjih šest regionalnih kola.

No, do tada valja odraditi još tri (!!) susreta u domaćim natjecanjima.

Brine me gust raspored. Sutra igramo protiv Dubrave, u srijedu imamo kup utakmicu protiv Alkara, dok u petak dočekujemo Splita. A u nedjelju igramo utakmicu koja može odlučivati o ostanku u ligi. Tko je slagao taj raspored? Vi meni recite je li to normalno?! Koji je to pametnjaković slagao? – za kraj se zapitao Jusup.