Hrvatska
Regija
Nazor napravio promjene pred susret s Partizanom i izjavio: „Ekipa nije u dobrom stanju…“

Nazor napravio promjene pred susret s Partizanom i izjavio: „Ekipa nije u dobrom stanju…“

Autor: Paulo Sarić

Zadrani su dan ranije otputovali u glavni grad Srbije.

U gustom dvostrukom rasporedu zadarske momčadi nema puno vremena za predah i sumiranje dojmova. Niti 48 sati nakon 'Dana D' u kojemu je došlo do raskida suradnje sa slovenskim trenerom Alešom Pipanom i povratka Ante Nazora na klubu Zadra, splitski je stručnjak poveo svoju momčad u Beograd.

- Ekipa nije u dobrom stanju, što sugerira i psihološki pad, ne samo ovaj rezultatski. Idemo na teško gostovanje i moramo se mobilizirati jer je Partizan jako ozbiljna ekipa. Ja bih ju svrstao uz bok Budućnosti i Zvezde. Igraju jako dinamično, agresivni su u oba smjera, a povećali su i rotaciju igrača. U Eurokupu pružaju dobre partije i još uvijek dovode nove igrače koji su nam manje nepoznanice te nas sigurno ne čeka lagan zadatak. Moramo naći motivaciju i, kao što sam rekao, svaku utakmicu doživljavati kao zadnju i na taj se ne način pripremiti – rekao je u najavi sutrašnje utakmice novi trener Zadra.

Utakmica u Beogradu dolazi tri dana nakon smjene trenera. Kako je momčad reagirala?

- Promjenom trenera momčad doživi šok i svatko se želi nametnuti. Nije nedostajalo volje i motiva, ali vidimo određene rupe i moramo inzistirati na tome [da ih zakrpamo]. Ekipa ima potencijal i mi ju moramo dovesti da igra na gornjoj granici svojih mogućnosti što se prvenstveno odnosi na obranu koja nam, uz kontrolu skoka, može donijeti lagane poene. To je ono na što najbrže možemo utjecati i inzistirat ćemo na tome – kazao je splitski stručnjak.

FOTO: KK Zadar

Kako to postići? Sudeći po prvom treningu za očekivati je da će doći do promjene u petorci zadarskog sastava u koju bi mogao ući novopridošli William Magarity, dok bi Domagoj Vuković trebao pojačati drugu postavu i unijeti iskru s klupe.

- Postavili smo neke nove stvari koje će trebati utrenirati, no korak naprijed se najbrže može napraviti po pitanju volje, želje, agresivnosti te trkačke i skakačke mobilizacije i od svojih momaka očekujem da to prezentiraju protiv Partizana – dodao je 39-godišnji Splićanin.

Beogradska je momčad ove sezone konačno dovela dugogodišnju želju Radu Zagorca koji je odmah pokazao da će biti veliko pojačanje. No, bivši je igrač Memphisa radi ozljede stražnje lože propustio posljednje tri utakmice u kojima je njegova ekipa upisala - tri poraza. Ipak, 23-godišnji srbijanski reprezentativac se dobro oporavlja te se nada da će se upravo protiv Zadra vratiti u momčad. Sigurno je, pak, da će Zadranima prijetiti Stefan Janković i Anthony Brown koji su se početkom tjedna priključili srbijanskom sastavu.

- Profiliralo se desetak igrača u rotaciji i popunjeni su s dvojicom kvalitetnih igrača na svakoj poziciji. Imaju jake defenzivce, imaju i kreatore te iskustvo u Veličkoviću koji im je vođa, iako u zadnje vrijeme manje igra. Nemaju slabe točke u smislu da na nekoga trebamo usmjeriti veliku pažnju, a drugoga zanemariti. Ovo nam je izuzetan test [da vidimo] u kojem smo stanju – zaključio je Nazor.

Radi zauzetosti Dvorane „Aleksandar Nikolić“ utakmica će se igrati u beogradskoj Štark Areni, pa domaćini najavljuju peteroznamenkasti odaziv publike. Hoće li to stvoriti dodatni pritisak Zadranima ili će im na ruku ići činjenica da su tribine ipak udaljenije od parketa saznat ćemo u petak od 21 sat.