Hrvatska
Regija
Pogled ka Beogradu magli nezadovoljstvo organizacijom i prikazanom igrom

Pogled ka Beogradu magli nezadovoljstvo organizacijom i prikazanom igrom

Autor: Paulo Sarić

Svim problemima unatoč, s optimizmom se gleda ka novoj sezoni.

U Laktašima se prošli tjedan okupilo osam najboljih momčadi prošlosezonskog izdanja Jadranske lige, naslov je ponijela Crvena zvezda svladavši u finalu Budućnost, dok je Zadar poražen u hrvatskom četvrtfinalnom dvoboju od Cedevite nakon 35 minuta više-manje ravnopravne borbe.

Iako je to trebao biti lijepi početak regionalne sezone, malu je sjenu na uvertiru ABA lige bacila organizacija.

- Iskreno, nije bilo idealno. Definitivno, daleko od idealnog. Ali, to su stvari na koje mi igrači ne možemo utjecati i koje se, na kraju krajeva, na terenu ni ne videzapočeo je Domagoj Vuković.

Hotel u kojemu je bila smještena zadarska momčad bio je daleko od potrebne razine. Ručnici u kupaonicama bili su iskuhani i rasparani, instalacije dotrajale, a sanitarije ispod higijenskog standarda. U pojedinim je dijelovima više ličilo na neuredni studentski stan nego na hotel koji ugošćuje košarkaške profesionalce iz regije. S pozitivne strane, makar nije bilo – miševa.

- Ja ih osobno nisam vidio, ali možda je. Možda i je…

FOTO: Nenad Vuruna - KK Igokea

Kakva je atmosfera bila u gradu, je li se osjetilo da se na jednom mjestu okupilo osam najboljih momčadi regije?

- Ne. Mislim grad… To je malo mjesto u kojem se ništa nije primijetilo. Tek se u dvorani vidjelo [da se nešto događa]. Neka bi ekipa gledala nas, mi bismo gledali nekoga. Ostatak me se i nije dojmio - iskren je visoki Riječanin koji je kritičan prema svojoj predstavi od prošloga petka - ja sam osobno podbacio i definitivno trebam [igrati] drugačije, ali mislim da će za ligu to biti OK.

Zadar je rano upao u rezultatski minus te je već u prvom poluvremenu zaostajao desetak razlike, no vrlo dobra igra u završnici treće četvrtine dovela je do preokreta i posljednjih deset minuta učinila potpuno otvorenima. Ipak, presudile su brojne izgubljene lopte i nemogućnost organiziranja suvislog napada u posljednjih pet minuta.

- Igrali smo bez Mislava, bez Marija te nam je nedostajalo igrača u rotaciji, no u globalu nisam previše zadovoljan. Naravno, bilo je i dobrih dijelova igre. Mlađi igrači su se definitivno pokazali super, i Planinić i Tomas su odlično reagirali, ali generalno možemo i moramo bolje.


FOTO: Nenad Vuruna - KK Igokea

Kakav je dojam ostavila Cedevita? Radi se o momčadi koja je dovela osam-devet novih igrača i koja je zasad vidljivo neuigrana.

- Sudeći po onome što smo vidjeli i o čemu smo pričali u svlačionici za sada su to sve individualci koji se još nisu uigrali i još uvijek ne izgledaju dominantno. Mislim da nam je to i prilika da ih probamo 'skinuti' doma u drugom kolu [ABA lige]. Doma nikome ne priznajemo da je favorit, a Cedevita nije nikakav bauk – poručuje 'Wolf'.

U ponedjeljak starta 'ono pravo', Jadranska liga s kojom Zadrani već godinama 'žive i umiru'. Što trebate popraviti da biste bili bolji nego prošlog petka?

- Definitivno skok-igru i ničije lopte. Nismo bili u potpunosti fokusirani na te stvari. To bi trebalo popraviti, to i energiju. FMP je momčad koja je mlada, brza i agresivna i koja puno pritišće. Ako ćemo im u tom dijelu uspjeti parirati, imat ćemo velike šanse za dobar rezultat – uvjeren je 24-godišnjak.

Zadar je u prvom poluvremenu susreta s Cedevitom protivniku dozvolio čak deset skokova u napadu, a utakmicu je završio s 20 izgubljenih lopti. Puno previše. Dio uzroka krije se i u činjenici da momci Aleša Pipana i dalje nisu kompletni.

- Nije nam lako. Uvijek netko nedostaje pa trener ne može odraditi trening kako treba, po svojoj želji i programu. Radimo mi pet na pet, ali teško je. Trener ima drugačije zamisli. Jednostavno, nemamo rotaciju za odraditi kvalitetniji trening – zaključio je Vuković.