Hrvatska
Regija
Prvo je srušio Anzulovićevu Hrvatsku, a sada dolazi spasiti Zadar! Akos Keller na korak od Višnjika

Prvo je srušio Anzulovićevu Hrvatsku, a sada dolazi spasiti Zadar! Akos Keller na korak od Višnjika

Autor: Paulo Sarić

U dalmatinskom klubu kažu da papiri još uvijek nisu riješeni, no menadžerska agencija mađarskog reprezentativca već je potvrdila transfer.

Loš start Zadra u regionalnoj ligi natjerao je rukovodstvo kluba da prošli vikend povuče prve poteze i dogovori sporazumni raskid ugovor s trenerom Antom Nazorom, a po svemu sudeći nećemo trebati dugo čekati ni za prve promjene u igračkom kadru. Od početka sezone je jasno da su Zadrani pogriješili s dovođenjem projiciranog startnog centra Jamesa Farra, ne zato što je Amerikanac nužno loš igrač, realno to nismo mogli ni saznati, već zato što je u Hrvatsku stigao s petnaestak kilograma viška.

Hoće li pokoji bljesak i poneka dobra rola poput one na koncu druge četvrtine jučerašnjeg dvoboja protiv Cibone spasiti 206 centimetara visokog košarkaša rodom iz Illinoisa, saznat ćemo uskoro.

- Prije utakmice smo napravili nekakve korake, tako da ćemo se već kroz tjedan pojačati. Dovest ćemo jednog igrača i jako trenirati. Motrit ćemo momčad i vidjeti daljnje poteze - izjavio je nakon poraza od Cibone trener KK Zadar Danijel Jusup, potvrdivši šuškanja koja su prije desetak dana krenula s Višnjika.


Imajući u vidu financijsku situaciju u zadarskom klubu teško je očekivati da dolazak novog igrača neće značiti i odlazak pokojeg postojećeg, a Farrovo se ime najčešće spominjalo kao prvo na listi za odstrjel.

Prema informacijama iz pouzdanih izvora novi igrač Zadra trebao bi biti kapetan mađarske košarkaške reprezentacije Akos Keller koji je sezonu započeo u Kormendu gdje je bio na otvorenom ugovoru. U četiri utakmice koliko je odigrao u domaćem prvenstvu s 11,3 poena i sedam skokova po susretu vodio je svoju momčad do savršenog učinka (4-0), dok je u FIBA Europe Cupu danskom prvaku Bakkenu ubacio pet koševa uz sedam skokova.

Keller je prošlu sezonu proveo u francuskom Pau-Orthezu gdje je igrajući uz nekadašnjeg 'Cibosa' Jerela Blassingamea bio na prosjecima od 6,2 koša i nešto više od četiri uhvaćene lopte po susretu.


Osim po igranju u Szolnokiju s kojim je dvije sezone nastupao u ABA ligi, Keller je široj košarkaškoj javnosti poznat po tome što je vodio Mađare do pobjede nad Hrvatskom u posljednjoj utakmici skupine J kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se krajem ljeta igralo u Kini. Keller je u tom susretu bio najbolji igrač 'Lake konjice' s 14 poena i osam uhvaćenih lopti za nešto više od 26 minuta provedenih na parketu.

Zadrani se nadaju da će slične brojne preslikati i na regionalnu ligu i pomoći im u nezavidnoj misiji očuvanja abaligaškog statusa.