Hrvatska
VIDEO: Bivši 'Cibos' i ubojiti Vinkovčanin pojačali Jazine

VIDEO: Bivši 'Cibos' i ubojiti Vinkovčanin pojačali Jazine

Autor: Paulo Sarić

Pojačanja u zadnji čas.

Kad god vi mene raz*ebete ja dodam gas… I novi igrač Jazina je…

Tim bi se riječima najbolje mogla opisati događanja u lanjskom premijerligašu KK Jazine Arbanasi uoči početka natjecanja u Prvoj muškoj ligi. Iako do prije nekoliko tjedana nisu imali dovoljan broj igrača za trening, ne za kvalitetan trening, već za trening uopće, zadarski je prvoligaš nedavno doveo pravog kapitalca u liku nekadašnjeg kapetana KK Zadar Jakova Vladovića te potpisao mladog Šibenčanina Bruna Španju, da bi danas, posljednjeg dana prije isteka roka za registraciju igrača, u svoje redove vratili i drugog nekadašnjeg igrača Zadra, bivšeg igrača Splita i Cibone i svojedobnog mladog reprezentativca Hrvatske Franka Kaštropila.


Iskusni je 34-godišnjak nakon početka karijere u Splitu 2007. godine preselio u redove Cibone u kojoj se zadržao dvije sezone, da bi 2009. kao veliko pojačanje prešao u Cedevitu. Uslijedile su epizode u Zadru u kojem je, kada se sve zbroji i oduzme, pod palicom trenera Ante Nazora igrao možda i najbolju košarku u karijeri, te Širokom i Šibeniku. Prvo iskustvo izvan regije imao je 2014. u bugarskom Yambolu, da bi naredne dvije godine proveo seleći se između Cipra i Francuske.

U hrvatsku se košarku vratio preklani kada je prvi dio sezone nosio dres Zagreba, da bi završnicu odradio u Širokom gdje je bilježio 12,1 koš i 8,7 skokova po susretu. Jazinama se prvi put priključio u prosincu prošle godine te je u 13 utakmica bio na prosjecima od 11,8 poena i 6,3 skoka, no nije im uspio pomoći izboriti ostanak u elitnom razredu hrvatske košarke.


'Žuta podmornica' svoje je redove pojačala i 26-godišnjim Vinkovčaninom Dinom Peraicom koji je prošle godine nastupao za talijansku Vigor Matelicu u tamošnjoj C ligi, a prije toga je više nego uspješno nosio dres HKK Vukovar u tadašnjoj A2 ligi gdje je bio na prosjecima od 30 koševa po susretu.

Iz zadarskog kluba najavljuju da to nije kraj pojačanjima…