Hrvatska
Regija
VIDEO: Ima li Zadar svog Nolana Smitha?

VIDEO: Ima li Zadar svog Nolana Smitha?

Autor: Paulo Sarić

Hrvatski je abaligaš i prošle sezone imao loš start u regionalnom natjecanju, da bi na koncu bio na pobjedu od doigravanja…

Zadrani večeras u drugoj utakmici petog kola ABA lige gostuju u Beogradu. Dalmatinska će momčad predvođena novim trenerom Antom Nazorom pokušati doći do svoje prve pobjede u regionalnom natjecanju, pobjede koja bi ju odlijepila od dna. Radi zauzetosti dvorane „Aleksandar Nikolić“ susret će se igrati u beogradskoj Štark areni gdje je prije nekoliko mjeseci održan završni turnir Eurolige. Zanimljivo, bit će to prva utakmica Partizana u najvećoj dvorani na prostoru bivše Jugoslavije još od 'onog' polufinala Jadranske lige kada je Cedevita tricom Nolana Smitha u posljednjoj sekundi pobijedila 'Crno-bijele', čega su se prisjetili i u beogradskom klubu prilikom najave dvoboja.

- Partizan je svakako favorit i ima jako dobru momčad, no mislim, ne da mislim nego sam siguran, da se ova ekipa ne treba predavati ni pred kim. Idemo se boriti i pružiti [ono] najbolje što možemo. Nadam se da će promjena trenera pozitivno utjecati na nas i da ćemo se kući vratiti s pobjedom  - rekao je razigravač KK Zadar Lovre Bašić u najavi večerašnjeg ogleda.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Jedan od najvećih problema zadarskog abaligaša na početku sezone je obrana. Zadrani su u prvih osam utakmica u prosjeku primali 90,25 poena, a pritom niti u jednom susretu nisu primili manje od 80 koševa.

- To je bio veliki problem. No, svi znamo da trener Nazor traži obranu i da ćemo se kroz nju morati dizati i poboljšavati. Mislim da mi to možemo – optimističan je zadarski razigravač koji je dodao - i prošle smo godine loše krenuli pa smo imali jako dobru sezonu. Mislim da ćemo se kroz sljedeće utakmice lagano početi dizati i početi pobjeđivati.

Ni Partizan se ne nalazi u lakoj situaciji. Najtrofejnija momčad ABA lige s dvije je pobjede krenula u ligaški dio regionalne sezone, no onda su uslijedila dva uzastopna poraza, četiri ako se računa i Eurokup.

- U teškoj smo situaciji, ali izlazili smo i iz težih. Zadar je promijenio trenera te se u ovom trenutku moramo okrenuti samima sebi i otkloniti nedostatke u igri. Nemamo izbora i jasno je da nam je pobjeda jedina opcija – izjavio je strateg srbijanskog sastava Nenad Čanak.


Iako su nastupi Rade Zagorca i Anthonyja Browna i dalje upitni, Beograđani imaju samo jedan cilj – pobjedu.

- Pred nama je utakmica u kojoj moramo pobijediti. Svjesni smo da smo sposobni igrati daleko bolje nego što je to bio slučaj u prethodnih desetak dana i učinit ćemo sve da to i pokažemo na parketu Arene. Zadar će u meč sigurno ući s velikom željom i energijom, ali sam uvjeren da ćemo mi više željeti pobjedu – zaključio je ponajbolji igrač Partizana Vanja Marinković.

Utakmica se igra u beogradskoj Štark areni s početkom u 21 sat.