Hrvatska
Regija
Cirkus u Zadru. Glen Davis ekspresno napušta 'Grad košarke'?!

Cirkus u Zadru. Glen Davis ekspresno napušta 'Grad košarke'?!

Autor: Paulo Sarić

Kulturološki ili financijski šok?

Trebala je to biti lijepa priča ne samo zadarske, već i čitave hrvatske košarke. Igrač s NBA prstenom, igrač s devet sezona u najjačoj ligi na svijetu, igrač koji je svojedobno zabijao 15 koševa i hvatao više od sedam skokova po susretu. Riječ je, naravno, o Glenu Davisu, 32-godišnjem centru koji je u srijedu sletio u zračnu luku Zemunik i odmah izazvao „paljenje“ zadarskih navijača.

No, situacija se ubrzo zakomplicirala.

Davis je, prema informacijama s kojima raspolažemo, rezervirao karte za odlazni let iz Zadra, ali check-in – nije napravio.

Stasiti je Amerikanac i dalje u hotelu, no izgleda da mu 'nije sve po ćefu'.

Da nešto nije u redu moglo se naslutiti već na prvom treningu kada novinarima nije dopušteno uzimanje izjava igrača kojeg su svi došli vidjeti. Umjesto Davisa izjavu je dao sportski direktor Branimir Longin, dok se Big Baby ležerno prešetavao dvoranom.

Trening je bio zatvoren za javnost pa je teško eksplicitno kazati kakvim se pokazao, no izjave ljudi iz kluba, pa i samog trenera Aleša Pipana, govore da je bio u puno boljem stanju nego se očekivalo.

FOTO: Facebook Screenshoot

Za petak ujutro bila je zakazana konferencija za medije na kojoj je Davis trebao biti predstavljen, a radi kojeg su se novinari okupili u broju kakav se u Zadru ne pamti, no Amerikanac ponovno – nije došao.

Službeni razlog bila je crijevna viroza, no opravdanje je odmah bilo sumnjivo. Komentari okupljenih kretali su se od službene verzije priče koja je govorila da je uistinu premoren, preko toga da mu se nije dalo rano ujutro izlaziti pred novinare u dalekoj zemlji, pa sve do toga da se šokirao onim što je vidio u Zadru. Da je doživio svojevrstan kulturološki šok.

Priča ipak ide drugačije.

Davis je Zadranima prvo kazao da je bolestan, zatim se pokušao izvući na nostalgiju da bi na koncu htio izvući veći novac. Prema informacijama iz kluba, Nadzorni odbor i uprava zadarskog abaligaša sinoć su pregovarali sa stasitim Amerikancem, no jedino što je dogovoreno jest da će se sve znati sutra. Tj. danas.

Prema informacijama s kojima raspolažemo nekadašnji NBA prvak trenutno je na ručku s direktorom zadarskog kluba Željkom Žilavcem.

Zadrani su pritom spremni i na određenu reviziju već potpisanog ugovora i povećanje plaće, pogotovo nakon zelenog svijetla struke.

Da bi se uistinu saznalo što se dogodilo valjalo bi provjeriti i drugu stranu medalje i doći do pogleda iz Davisove perspektive…

No, jedno je sigurno. Umjesto lijepe priče koja je trebala homogenizirati zadarsku košarku 'Big Baby' prijeti da u Gradu košarke napravi – cirkus.